Tarta Cu Mere Si Crema-nico
articol scris de alexandrat.blogspot. blog alexandrat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am primit o reteta foarte apetisanta de la Nico ,pe care o voi incerca cu siguranta. Multumesc tare mult!!! Iata mesajul original:
Buna Alexandra!
La invitatia ta ,de a impartasi o reteta care ni se pare foarte buna... m-am gandit sa-ti trimit aceasta reteta tarta cu mere si crema. Eu de cand am descoperit-o (dintr-o revista ,acum catva ani) o fac destul de des . Este delicioasa ,se face si repede , toti care au mancat-o au fost foarte incantati . A devenit prajitura preferata in familire, sotul imi spune mereu sa o fac.
Uite reteta si pozele cu tarta .
Te pup si toate cele bune!
Nicoleta
Aluatul pt.tarta:
* 250 gr.faina* 30 gr. zahar* 100 gr.unt* 1 ou* un varf de sare
Umplutura:* 500 gr. mere...circa 3-4 bucati* 1 ou si 1 galbenus* 30 gr. faina* 70 gr. zahar* 250 gr.lapte* coaja rasa de la 1 lamaie * un praf de vanilie....................................................
Se pune faina pe planseta iar deasupra punem , untul cubulete( deja scos din frigider cu 1 ora inainte, trebuie sa fie putin moale), oul si un varf de sare. Se amesteca cu mana, pana devine totul o coca destul de tare. Aluatul se pune in frigider pentru o jumatate de ora.Intre timp , se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, pana devin o crema, apoi se adauga faina, coaja de lamaie rasa si vanilia. In sfarsit ,se adauga laptele putin cate putin. Merele se curata de coaja, se scoate cotorul, se taie felii subtiri.Se scoate aluatul din frigider, se intinde in forma de tarta( 20-24 cm.diametru) unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Aceasta operatie se face cu mainile direct in forma, captusind si bordul in sus.Se aseaza merele in ordine, una dupa alta feliile sau in cercuri concentrice.Deasupra, se toarna compozitia de lapte , oua ,faina si zahar.Se presara putin zahar tos deasupra si se da la cuptorul deja incalzit.Se coace la o temperatura de 180°C timp de 40-45 minute, la pozitia din mijloc a cuptorului.Se serveste rece sau chiar calduta.
Pofta buna!