Tarta Cu Mere Si Bezea
Sursa Tarta cu mere si bezea
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
Aluat:
1 ou
60 g zahar
200-250 g faina
65 g unt
1 lingurita praf de copt
Umplatura:
1 kg mere
1 lingura scortisoara
50 g unt
50 g zahar
Bezea:
1 ou
1 lingurita zeama de lamaie
150 g zahar
1 ou
60 g zahar
200-250 g faina
65 g unt
1 lingurita praf de copt
Umplatura:
1 kg mere
1 lingura scortisoara
50 g unt
50 g zahar
Bezea:
1 ou
1 lingurita zeama de lamaie
150 g zahar
Mod de preparare
Aluat:Oul se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,
apoi se aduga untul/margarina topita
si se amesteca bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat pana se obtine un aluat nelipicios.Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 30 de min,
apoi se scoate si se intinde cu sucitorul.
Se pune foaia in tava rotunda(tapetata cu unt si faina sau hartie de copt) cu peretii detasabili,a mea a avut 24 cm.
Se da 5 min in cuptorul preincalzit,apoi se pune umplatura.
Umplatura: Merele se curata de cotor si se taie felii subtiri(eu nu am avut rabdare),se presara cu scortisoara si 50 g zahar
si se pune intr-o cratita cu 50 g unt si se calesc 5 min,apoi se aranjeaza pe tarta.
Strugurii i-am facut din aluatul care a ramas,a facut bilute si frunze si le-am pus deasupra merelor.Tava se da 10 mi la cuptor la foc mediu.
Bezeaua:
Albusul se bate cu un praf de sare pana se intareste,apoi se adauga zeama de lamaie si treptat zaharul pana se intareste foarte bine.
Dupa 10 min se scoate tava si se spriteaza rozete pe margini.
Se da la cuptor la foc mic pana se rumenesc bezelele si marginile tartei.