contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Mere Si Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

recipe image

Ingrediente

Aluat:
1 ou
60 g zahar
200-250 g faina
65 g unt
1 lingurita praf de copt
Umplatura:
1 kg mere
1 lingura scortisoara
50 g unt
50 g zahar
Bezea:
1 ou
1 lingurita zeama de lamaie
150 g zahar


Mod de preparare

Aluat:
Oul se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,
DSCN4110.JPG

apoi se aduga untul/margarina topita
DSCN4112.JPG

si se amesteca bine.
DSCN4115.JPG

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat pana se obtine un aluat nelipicios.Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 30 de min,
DSCN4119.JPG

apoi se scoate si se intinde cu sucitorul.
DSCN4123.JPG

Se pune foaia in tava rotunda(tapetata cu unt si faina sau hartie de copt) cu peretii detasabili,a mea a avut 24 cm.
DSCN4123.JPG

Se da 5 min in cuptorul preincalzit,apoi se pune umplatura.
Umplatura: Merele se curata de cotor si se taie felii subtiri(eu nu am avut rabdare),se presara cu scortisoara si 50 g zahar
DSCN4124.JPG

si se pune intr-o cratita cu 50 g unt si se calesc 5 min,apoi se aranjeaza pe tarta.
DSCN4126.JPG

Strugurii i-am facut din aluatul care a ramas,a facut bilute si frunze si le-am pus deasupra merelor.Tava se da 10 mi la cuptor la foc mediu.
Bezeaua:
Albusul se bate cu un praf de sare pana se intareste,apoi se adauga zeama de lamaie si treptat zaharul pana se intareste foarte bine.
Dupa 10 min se scoate tava si se spriteaza rozete pe margini.
DSCN4130.JPG

Se da la cuptor la foc mic pana se rumenesc bezelele si marginile tartei.
DSCN4228.JPG

DSCN4219.JPG

DSCN4139.JPG



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com