contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Mere In Crema

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Ingrediente:
Aluat
100 gr. smantana
150 gr. unt
1,5 lta praf de copt
280 gr. faina
Crema
100 ml frisca lichida
100 ml lapte integral
1 vanile
75 gr zahar
2 oua
1 lingura raa de faina
Umplutura
4 mere mari dulci (curatate de coaja si cotor, fiecare mar taiat in patru bucati si crestat )
Pentru presarat
zahar si scortisora
Mod de preparare:
Aluat
Smantana cu untul topit se amesteca apoi se adauga faina cu praful de copt cate putin pana il adunati, nu framantati aluatul ca nu este nevoie, doar cat sa obtineti o coca intregita, aluatul trebuie sa fie foarte usor de intins pentru ca nu este un aluat vartos are o consistenta moale si placuta la atingere, daca este nevoie puteti sa mai adaugati putina faina doar cat sa nu sa se lipeasca de degete.
Il intindeti pe masa de lucru la dimensiunile tavii il rulati pe facalet si-l deplasati usor ca sa nu-l rupeti in tava, cand taiati merele puteti sa treceti pe toata cercumferinta tavei cu o bordura de felii de mere ca sa nu cada aluatul de pe margini, pentru ca este un aluat moale se poate deplasa putin in jos in timpul coacerii daca nu este tava plina cu implutura, dar nu-i mare risc daca urmati toate sfaturile, unicul risc este acesta in rest e cel mai simplu aluat si cel mai gustos pe care l-am facut vreodta pentru tarte :) se coace la 180 de grade C timp de 50 de minute .
Crema
Ouale se bat cu zaharul si zah, vanilat pana se topeste zaharul.
Laptele se amesteca cu frisca si faina si se toarna in crema de oua.
Asamblarea
Asezati aluatul in forma pentru tarta, aranjati merele si turnati crema in forma pe langa mere, presarati merele cu zahar si scotisoara.
Pofta mare !