Tarta Cu Mere, De Post
Sursa Tarta cu mere, de post
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Tarta cu mere, de post, daruita cu drag in Joia Mare. Am copt-o cu o noapte inainte, special pentru oameni dragi pe care urma sa ii vad a doua zi.
Am copt-o cu drag, am daruit-o cu si mai mare drag si-a fost degustata cu entuziasm de echipa celor de la Digi Tv Iasi, unde am fost invitata in emisiunea Dianei Mihalcea, "Recrutat in Iasi". Am avut emotii mari si un stres pe masura, (destul de ciudat cu toate reflectoarele alea si camere ...brrr!), insa Diana a reusit sa creeze o atmosfera placuta si draguta. Si-i multumesc enorm pentru asta! Emisiunea cu pricina se poate accesa online, astfel ca ma puteti vedea aici .
Asadar ingrediente:
pentru aluatul de tarta:
- 200 gr faina
- 4 linguri zahar
- 100 ml ulei
- un praf de sare
- apa rece
pentru umplutura:
- 6 mere
- 2 linguri zahar
- 1 lingura scortisoara
Intr-un bol puneti faina, un praf de sare, zaharul si uleiul. Incepeti sa incorporati si sa framantati. Pentru ca e un alut fara ou, deci fara un element care sa il inchege, astfel ca va trebui sa folositi apa rece. Rasturnati aluatul faramicios pe o planseta de lucru si inepeti sa ii dati forma unui aluat. Adunati firimiturile de aluat, plusand cu cate doua-trei linguri de apa rece. Framantati ingredientele pana ce veti obtine o bila de aluat, un aluat ferm dar totusi elastic. Lasati la rece macar o jumatate de ora.
Merele le spalati, le stergeti si le scoateti cotoarele. Apoi le taiati felii grosute. Incingeti putin ulei intr-o tigaie si caliti usor merele. Nu va strambati nasucurile la faza asta. trust me! Merele calite usor sunt un miracol pt papilele dornice de senzatii proaspat-parfumate. Scoateti feliile pe un prosopel absorbant.
Ungeti cu ulei o tava de 26*28 cm, rotunda, de tarta si tapetati-o cu faina. Intindeti pe masa infainata, cu sucitorul, aluatul. Apoi il puneti in tava tapetata. randuiti frumusel feliile de mere presarati zaharul si scortisoara. Coaceti in cuptorul incins, la 170-180 grade, cam 20 minute.
Serviti pudrata cu zahar pudra, optional :)
Pofta buna!