Tarta Cu Mere Cu Aluat Faramitat(apple Crumble Pie)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea a facut o cura de mere. Se observa in lista de prajituri facute in ultima vreme, nu-i asa? Nu ezitati sa faceti aceasta reteta.
Ce iti trebuie: (poza 1)
Pentru aluat: (Click aici ca sa vedeti cum se face)
- 200gr unt
- 150gr. zahar pudra
- 2 oua
- 450gr faina
Pentru umplutura:
- 1 ½ kg mere
- 30 gr unt
- 4 linguri de zahar
Pentru aluatul faramitat:
- 50gr unt
- 75 gr faina
-50 gr zahar
Plan de lucru:
Aluatul se lasa la figider la racit pentru 30 minute.
- Taiem merele cubulete si le punem la calit in unt. Adaugam si zaharul (poza 2)
-Pregatim aluatul sfaramicios. Amestecam ingredientele si obtinem acel aluat “crumble” (poza 3). Scoatem aluatul de la frigider si il asezam intr-o forma de tarta unsa cu unt (pozele 4 si 5). Intepam aluatul cu o furculita (poza 5).
- Adaugam fructele calite bine, apoi aluatul faramicios (poza 6). Bagam la cuptor pentru 30 minute, apoi servim calda sau rece (poza 7)
Noi nu am avut rabdare sa se raceasca.
Pofta buna !
Timp de preparare: 50 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 12 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C2. Prajituri