contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Mere Caramelizate Si Frisca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Am prins ideea de la Giada pe foodnetwork.
Asa o dragutenie de desert super rapid, mai rar!
Ne trebuie aluat de tarta rulat (Pillsburry in cazul meu si ce scurtatura fericita sau o reteta ca aici - jumatate din cantitate) 4-5 mere (un soi acrisor) curatate de coaja si cotor si taiate in 4, cca 100g zahar tos si 1 lingurita de scortisoara pudra.
Pt servit: 150ml frisca batuta spuma si indulcita cu o lingura de zahar pudra
Cum se procedeaza:
- se incinge cuptorul la 400F(204C), gratarul cuptorului sa fie pe 'etajul' din mijloc
- aluatul de tarta se intinde f subtire (cel de la Pillsburry e gata intins :D)
si cu un cerc de 8cm diametru se taie 8 cercuri
- se inteapa bine fiecare cerc de aluat (nu le vrem deloc umflate) si se coc la aceeasi temperatura pana s-au rumenit delicat, 8-10 minute
- se lasa la racit pe un gratar, 10 minute timp in care dam merele la cuptor

- zaharul si scortisoara se amesteca intr-un bol, apoi in amestecul acesta se tavaleste bine fiecare sfert de mar si se aseaza, intr-un singur strat, pe o tava asternuta cu hartie de pergament sau silipat
- se coc 10-12 minute (supravegheati totusi coacerea, sa nu se arda) pana s-au colorat frumos
- se lasa deoparte cateva minute
Taina: eu le-am taiat cum spune Giada in reteta (deci felii mai subtirele) si am constatat ca merele s-ar fi comportat mai frumos daca erau feliate mai gros



Cum se asambleaza: pe fiecare biscuite se pun 4 sferturi caramelizate si-un mot generos de frisca, apoi se imprietenesc biscuitii 2 cate 2 ca in imagine si daca doriti pudrati ultimul mot de frisca cu o adiere de scortisoara.
O bunatate!


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com