Tarta Cu Mere Caramelizate Si Frisca
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Am prins ideea de la Giada pe foodnetwork.
Asa o dragutenie de desert super rapid, mai rar!
Ne trebuie aluat de tarta rulat (Pillsburry in cazul meu si ce scurtatura fericita sau o reteta ca aici - jumatate din cantitate) 4-5 mere (un soi acrisor) curatate de coaja si cotor si taiate in 4, cca 100g zahar tos si 1 lingurita de scortisoara pudra.
Pt servit: 150ml frisca batuta spuma si indulcita cu o lingura de zahar pudra
Cum se procedeaza:
- se incinge cuptorul la 400F(204C), gratarul cuptorului sa fie pe 'etajul' din mijloc
- aluatul de tarta se intinde f subtire (cel de la Pillsburry e gata intins :D)
si cu un cerc de 8cm diametru se taie 8 cercuri
- se inteapa bine fiecare cerc de aluat (nu le vrem deloc umflate) si se coc la aceeasi temperatura pana s-au rumenit delicat, 8-10 minute
- se lasa la racit pe un gratar, 10 minute timp in care dam merele la cuptor
- zaharul si scortisoara se amesteca intr-un bol, apoi in amestecul acesta se tavaleste bine fiecare sfert de mar si se aseaza, intr-un singur strat, pe o tava asternuta cu hartie de pergament sau silipat
- se coc 10-12 minute (supravegheati totusi coacerea, sa nu se arda) pana s-au colorat frumos
- se lasa deoparte cateva minute
Taina: eu le-am taiat cum spune Giada in reteta (deci felii mai subtirele) si am constatat ca merele s-ar fi comportat mai frumos daca erau feliate mai gros
Cum se asambleaza: pe fiecare biscuite se pun 4 sferturi caramelizate si-un mot generos de frisca, apoi se imprietenesc biscuitii 2 cate 2 ca in imagine si daca doriti pudrati ultimul mot de frisca cu o adiere de scortisoara.
O bunatate!