Tarta Cu Masline Si Cascaval
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta aceasta este din "Ghidul gastronomic al Romaniei. Bucataria moderna", carte primita cadou de la Gustos.ro si Danone. Stela si Georgiana, aveti o bere de la mine :)
Ingrediente aluat:
- 250g faina
- 125g unt
- 40 ml ulei de masline
- 3 linguri apa
- sare
Ingrediente umplutura:
- 125g cascaval/branza
- 100 ml lapte
- 60g unt
- 125g masline negre feliate
- 3 oua
- 1 galbenus
- piper alb
Se framanta un aluat nelipicios din ingredientele indicate. Se intinde o foaie de aproximativ 1 cm grosime cu care se imbraca tava. Peste aluat se presara putin pesmet sau biscuiti sarati pisati - eu am uitat sa fac asta si se vede in poza :D.
Cascavalul se da pe razatoarea mare, maslinele se fierb timp de 10 minute. Se bat ouale, se adauga cascavalul ras (mai putin 2-3 linguri), laptele, maslinele scurse de apa si piper dupa gust. Amestecul se toarna in tava peste aluat, se presara cu restul de cascaval ras, piper proaspat macinat si bucatele de unt. Se coace in cuptorul incins timp de 35 minute (sau pana se rumeneste frumos).
Dupa ce s-a racit un pic, tarta se taie felii si se savureaza. Delicioasa, atat calda cat si rece la micul dejun.
Sa ne fie de bine!
Cascavalul se da pe razatoarea mare, maslinele se fierb timp de 10 minute. Se bat ouale, se adauga cascavalul ras (mai putin 2-3 linguri), laptele, maslinele scurse de apa si piper dupa gust. Amestecul se toarna in tava peste aluat, se presara cu restul de cascaval ras, piper proaspat macinat si bucatele de unt. Se coace in cuptorul incins timp de 35 minute (sau pana se rumeneste frumos).
Dupa ce s-a racit un pic, tarta se taie felii si se savureaza. Delicioasa, atat calda cat si rece la micul dejun.
Sa ne fie de bine!