Tarta Cu Mascarpone Si Jeleu De Mere
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu cate o felie de tarta am baut cafeaua de dimineata impreuna cu vecinele mele ,e foarte buna si nu o laud doar eu ...au laudat-o si ele .
Pentru blatul biscuit :
250 g faina,
50 g nuci prajite si macinate,
50 g zahar,
125 g unt sau margarina,
1 ou .
Din toate ingredientele se framanta un aluat pe care l-am lasat la rece 30 minute.
Pentru blatul biscuit :
250 g faina,
50 g nuci prajite si macinate,
50 g zahar,
125 g unt sau margarina,
1 ou .
Din toate ingredientele se framanta un aluat pe care l-am lasat la rece 30 minute.
Am imbracat forma de tarta si pentru ca mi-a ramas putin surplus de la margini dupa ce le-am indreptat ,
Am pregatit crema din:
250 g mascarpone,
250 ml lapte ,
un plic crema de vanilie pentru prajituri dr. Oetker,
3 lg zahar pudra ,
100 ml frisca ,
15 g gelatina.
Laptele rece ,zaharul pudra si crema se pun in bol si se bat cu mixerul pana crema devine consistenta.
250 g mascarpone,
250 ml lapte ,
un plic crema de vanilie pentru prajituri dr. Oetker,
3 lg zahar pudra ,
100 ml frisca ,
15 g gelatina.
Laptele rece ,zaharul pudra si crema se pun in bol si se bat cu mixerul pana crema devine consistenta.
Peste gelatina se pun cateva lg de apa si apoi pe abur pana se dizolva ,din crema se iau 2-3 lg si se amesteca cu gelatina apoi cu toata crema.
Am pus compozitia peste blat si din loc in loc am pus boabe de mure din dulceata ...dulceata mea preferata...
Am pus compozitia peste blat si din loc in loc am pus boabe de mure din dulceata ...dulceata mea preferata...