Tarta Cu Martipan, Crema De Vanilie Si Dulce De Leche
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
Serios, eu ar fi trebuit sa-mi fac blog de prajituri: fac cum fac, si tot cu nasul in dulciuri dau. De data asta mi-am propus sa combin trei dintre cele mai bune lucruri de pe pamantul asta: martipanul cu dulce de leche si crema de vanilie. Oh. Oh. Ohhhhhh, Doamne, da-mi putere.
Ingrediente
150 g pate sucree (100 g faina, 50 g unt, 2 linguri de lapte, 2 linguri de zahar)
crema de vanilie ca aici (150ml lapte, 1 ou, 50 g zahar, 40 g faina, 50 g unt, extract de vanilie)
150 g martipan
400 ml lapte condensat
1. Pregatim pate sucree: amestecam toate ingredientele, fie in procesor, fie cu mana, formand un aluat fraged pe care il intindem cu sucitorul, il taiem in forme rotunde cu un pahar si il asezam in formele de tarta. Dam la copt orb, acoperind aluatul cu hartie de copt peste care asezam fasole de copt, aproximativ 10 minute; inlaturam fasolea si mai coacem 5 minute.
2. Intr-o craticioara punem la fiert laptele condensat cu cateva cristale de sare mare si mai amestecam din cand in cand; in timp (cam 30 minute), se va ingrosa si va forma dulce de leche. Am incercat varianta la microunde, dar nu mi-a iesit deloc; cel mai probabil laptele o fi fost de vina.
3. Pregatim crema de vanilie ca aici; adica intr-o craticioara de sos punem toate ingredientele pentru crema, mai putin untul, si dam la foc mediu, amestecand in continuu cu un tel pana se ingroasa (aprox. 7-8 minute). Dupa ce luam de pe foc, inglobam si untul. Sarut mana doamna Licuta, sunteti o maiastra. Eu am uitat sa pun untul, si tot misto a iesit.
4. In tartele de aluat coapte asezam cate o felie de martipan, apoi dulce de leche, apoi crema de vanilie. Ornam cu coaja de portocala.
Poate parea complicat, dar credeti-ma, nu este. Eu am terminat totul in jumatate de ora. Si merita, merita, merita fiecare minutel!
Love and vanilla,
Andie