Tarta Cu Mac
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Azi m-am hotarat sa fac o tarta pe care o aveam de mult in plan .Eu sunt fan mac si cum altfel putea sa fie tarta decat cu mac.A fost foarte apreciata de toata familia.
Reteta este dintr-un numar vechi (de acum cativa ani) din revista Secretele bucatariei.
Aluat
400 gr faina
125 gr zahar pudra
1 lingurita scortisoara
sare
250 gr unt
1 ou
Umplutura
200 gr mac macinat
125 ml frisca
3 oua
75 gr zahar
3 linguri miere
1 lingurita scortisoara
20 gr nuci macinate(eu nu am avut nuci si am pus alune)
200 gr coaja de portocala si lamaie glasate si tocate( eu nu am pus)
1 galbenus
1 lingura lapte
2 linguri zahar pudra
Se framanta un aluat din faina ,zahar,scortisoara,sare ,unt si ou.Coca se infasoara in folie si se da la rece 30 de min.
Umplutura
Se da macul in fiert cu frisca si se lasa sa se racoreasca.Se bat ouale spuma cu mierea ,zaharul si se incorporeaza cu macul.Se amesteca si cu alunele in cazul meu .
Se tapeteaza cu hartie o forma de tort.Coca se imparte in trei .Prima treime se intinde si se aseaza pe fundul formei.Din cea de a doua se face un rulou care se aseaza pe marginea formei.Se repartizeaza inauntru compozitia de mac.Cuptorul se incinge la 180 de grade .Eu am bagat cam 10 minute tarta in cuptor pentru-ca mi s-a parut compozitia cam moale.Dupa care am scos-o si am pus stelutele facute din restul de aluat .Se face un amestec de galbenus ,lapte cu care se ung stelutele si se introduce din nou la cuptor .Se coace 45 de minute.Cand se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar si se serveste.