contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Mac Si Branza De Vaci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aluat :
75 g unt moale
60 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua
175 g faina
1/2 plic praf de copt
50 ml lapte
Citeste mai mult .... >>>

Crema de mac :
200 g mac
80 g zahar
3 oua
1 lg rom
100 g faina
1/2 lgt praf de copt
25 g unt moale
Crema de branza :
500 g branza de vaci
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 lg esenta de vanilie
20 g unt moale
2 oua
50 g faina
1/2 lgt praf de copt
Decor :
zahar pudra
Mod de preparare :
       Aluat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi pe rand ouale, iar la final faina amestecata cu praful de copt si laptele (ultimele doua ingrediente le alternam).



       Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm), tapetata cu hartie de copt.


       Crema de mac : amestecam macul cu zaharul, apoi adaugam ouale pe rand, untul moale taiat bucatele, zaharul si zaharul vanilat, rom-ul si faina amestecata cu praful de copt.




       Crema de mac o intindem peste aluatul din forma rotunda.
       
       Crema de branza de vaci : mixam branza de vaci cu untul moale, ouale, zaharul si zaharul vanilat, esenta de vanilie, iar la final faina amestecata cu praful de copt.




       Pentru a obtine o consistenta mai cremoasa , am folosit blenderul vertical.


   
       Crema de branza o intindem peste crema de mac din forma de tarta.



       Coacem tarta la foc mediu, timp de 40-45 minute.


       Tarta o lasam sa se raceasca in forma, apoi o scoatem, presaram zahar pudra cu aroma de vanilie, o feliem si o servim.



  
 Un deliciu de tarta , care se face foarte repede :)