contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Ganache Si Marmelada De Caise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pe modelul tartei cu mere, din acelasi aluat fraged, am copt o tarta simpla, ca sa o umplu. De fapt, am experimentat aluatul. Daca tarta cu mere a fost exceptionala, aceasta cu ganache a fost de-a dreptul nemaipomenita . Asadar, am copt tarta timp de 20 de minute, la 190 de grade, dupa care am  lasat-o la racit. Separat, am facut crema ganache, la varianta cea mai simpla : 100 de ml de frisca , incalziti pana la temperatura de fierbere, i-am turnat peste  100 de ciocolata neagra rupta in bucatele. A stat asa cam 5 minute, timp in care s-a topit ciocolata, apoi, cu un tel de inox mic, am omogenizt compozitia si am lasat la racit la temeperatura camerei. 
Peste tarta coapta am pus un strat generos de marmelada de caise acrisoara, am turnat crema ganache,pe margine am presarat bucatele de alune caramelizate, ca sa intareasca  marginea, sa nu curga ciocolata si , cu un pos de hartie, am facut pe deasupra un grilaj tot de marmelada de caise. 
A stat asa la frigider 2 ore dupa care am taiat-o. 
Concluzia :aluatul foarte fraged si crocant, si-a pastrat  forma foarte bine iar marmelada acrisoara de caise s-a combinat perfect cu gustul de ciocolata. Merita facute minitarte individuale, reteta este foarte reusita. Gustul bate aspectul, asa ca, desi aspectul mai lasa de dorit, gustul este desavarsit.