Tarta Cu Fructe Si Crema Pasticcera
articol scris de atia blog rosedighiaccio.blogspot.com
Asa cum astazi este ziua mea, m-am gandit sa fac ceva bun. Plus ca in seara asta voi avea si musafiri. Am ajuns la concluzia ca vreau sa fac ceva repede dar care sa fie tortusi de efect. Sa fie racoritor dar nu inghetata. Asa, am ajuns la aceasta prajitura.
Ingrediente: pt pasta de dedesubt(pasta frolla)
-1 ou
-200 gr faina
-75 gr zahar
-100 gr unt sau margarina. (eu am pus margarina pt dupa mine, prajiturile facute cu margarina nu sunt atat de grase precum cele cu unt)
pt crema :
- 2 pliculete de crem a pasticcera la rece( pt persoanele din romania se poate folosi f bine si orice alta crema la rece de vanilie sau lamaie). Eu am folosit crema la rece pt ca era prea cald sa stau langa aragaz si sa fac eu crema.
Pt ornat : fructe dupa preferinte. Eu am folosit kiwi, banane, persici, struguri si cirese pt ca nu am gasit capsuni.
Am facut un aluat amestecand toate ingredientele pana a devenit totul omogen.
Am intins o foaie si am pus-o pe tava rotunda cu diametrul de 28 cm, intinzand si pe marginale tortierei aluatul. Am pus apoi o foaie de pergament deasupra si apoi boabe de fasole ca sa nu se lase aluatul de pe margini.
Am bagat in cuptorul deja incins la 200 °C si am lasat pt cca 15 minute. Apoi am scos , am luat prima foaie cu babele de deasupra si am mai pu sin aragaz pana s-a rumenit usor foaie.
Am scos apoi din aragaz si am lasat sa se raceasca. Intre timp am pregatit crema pasticcera folosind 2 pliculete si 500 ml lapte. Am pus in forma de prajitura si am dat la frigider 30 de minute pana ce a prins o anumita consistenta crema. Cand am scos tarta, am pus fructele dupa plac, am facut o tortagelle si am pus-o deasupa si am lasat din noula frigider pt cateva ore. Voi reveni cu sectiune.