contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Fructe Si Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Astazi am dorit sa inauguram forma de tarta cumparata recent si ne-am pornit pe treaba, sa facem un desert gustos. Tati s-a ocupat de aluat si mama, adica eu, de umplutura si bezea. 
Astfel, am folosit pentru blat:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar farin 
  • 150 g unt
  • esenta de lamaie
  • esenta de vanilie 
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • aprox. 200-250 g faina 
Pentru umplutura:  
  • noi am folosit 550 g fructe din compot (caise si visine) si o portocala
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura pesmet 
Pentru bezea: 
  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare


Aluatul: 
Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta bine, sa iasa un aluat de o consistenta potrivita, elastic. Aluatul se pune la frigider pana se pregatesc fructele. 



Umplutura:
Caisele se taie in felii, visinelor li se scot samburii . Se pun intr-un vas si se amesteca cu zahar, gris, scortisoara.. Tava de tarta se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se scoate aluatul de la frigider. Se intinde o foaie care se pune in tava de tarta. Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se presara pesmetul. Se aseaza umplutura de fructe si se da tarta la cuptor pentru 10 minute.In cazul in care folositi fructe crude este indicat un adaos de zahar de aprox 2 linguri de zahar.

Bezeaua:
Se bat albusurile cu zaharul si se adauga esenta. Dupa cele 10 minute se scoate tarta din cuptor si se intinde bezeaua deasupra. Se mai coace inca 10-15 minute.
 
Se serveste rece.