Tartă Cu Frişcă şi Fructe
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
By http://retetegg.blogspot.com
Anul acesta am pregatit foarte multe dulciuri, uneori ma uit prin arhiva si nu-mi vine sa cred ca in jumatate de an am facut asa de multe dulciuri (noi de obicei rontaiam diverse chestii de la magazin, eram comozi).
Reteta de tarta am tot diversificat-o caci atat aluatul cat si umplutura se pot modifica in functie de ce prefera fiecare.
De aceasta data am ales sa pregatesc un aluat cu unt, iar umplutura sa fie usoara (de vara) cu frisca si fructe.
Am folosit:
Anul acesta am pregatit foarte multe dulciuri, uneori ma uit prin arhiva si nu-mi vine sa cred ca in jumatate de an am facut asa de multe dulciuri (noi de obicei rontaiam diverse chestii de la magazin, eram comozi).
Reteta de tarta am tot diversificat-o caci atat aluatul cat si umplutura se pot modifica in functie de ce prefera fiecare.
De aceasta data am ales sa pregatesc un aluat cu unt, iar umplutura sa fie usoara (de vara) cu frisca si fructe.
Am folosit:
- Pt. aluat: 100 gr unt, 5 linguri de zahar, 1 praf de sare, 1 zahar vanilat, 1 ou, 50 ml lapte, 50 ml apa minerala, faina.
- Pt umplutura: frisca, piersici, banane, capsuni.
Intr-un bol am amestecat bine untul (la temperatura camerei) cu zahar si zahar vanilat pana s-a omogenizat si s-a topit zaharul.
Am adaugat oul, praful de sare si am omogenizat din nou.
Am pus apoi apa minerala si laptele, am amestecat bine de cateva ori si am inceput sa adaug treptat faina.
La inceput am amestecat cu o furculita, iar cand amestecul s-a ingrosat am inceput sa omogenizez bine aluatul cu mana.
Trebuie ca la final sa obtinem un aluat consistent, tare.
L-am lasat la frigider 40 de minute, apoi l-am intins si l-am pus in tavi.
Am facut o tarta mare (cea din poza) si 6 mici (am niste forme mici se vad pe undeva pe acolo).
L-am intepat cu o furculita din loc in loc si l-am lasat la foc potrivit 25 - 30 de minute.
Am lasat tarta sa se raceasca, apoi am umplut-o cu frisca, felii de piersica, banana si capsuni.
Pofta buna!
Am adaugat oul, praful de sare si am omogenizat din nou.
Am pus apoi apa minerala si laptele, am amestecat bine de cateva ori si am inceput sa adaug treptat faina.
La inceput am amestecat cu o furculita, iar cand amestecul s-a ingrosat am inceput sa omogenizez bine aluatul cu mana.
Trebuie ca la final sa obtinem un aluat consistent, tare.
L-am lasat la frigider 40 de minute, apoi l-am intins si l-am pus in tavi.
Am facut o tarta mare (cea din poza) si 6 mici (am niste forme mici se vad pe undeva pe acolo).
L-am intepat cu o furculita din loc in loc si l-am lasat la foc potrivit 25 - 30 de minute.
Am lasat tarta sa se raceasca, apoi am umplut-o cu frisca, felii de piersica, banana si capsuni.
Pofta buna!