contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Dulceata De Visine Si Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana



O tarta minunata de post din revista Femeia de azi/Retete de post.
Ingrediente:
1 borcan cu dulceata de visine,
100g miere,
200g faina,
125g margarina,
50g zahar pudra,
200g nuci,
1 lingura cu cacao,
1 varf de praf de nucsoara,
sare.

Mod de preparare:
Se freaca mierea cu zaharul si cu margarina moale.

Adauga nucile macinate-100g si faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de cacao si nucsoara.

Framanta toate aceste ingrediente. Acopera aluatul

si lasa-l sa se odihneasca aproximativ o ora. Eu l-am pus la frigider.
Intinde din trei sferturi de aluat o foaie si aseaz-o intr-o forma de tarta neunsa.

presara nuca macinata-100g

apoi rastoarna dulceata de visine-mi-au trebuit aproape doua borcane.

Intinde si aluatul ramas si taie-l fasii late de 1 cm, pe care asaza-le deasupra tartei.
Ei, pe mine m-a lovit imaginatia si am zis sa fac tot visine...cate doua si cu frunzulita...nu au iesit prea grozave, ca nu le-am taiat dupa sablon, ci direct cu un cutitas...

Coace la foc potrivit, 40-45 de minute.
Cea mai savuroasa tarta de post pe care am preparat-o...si mancat-o ;-)

Merge de minune cu un ceai de fructe.
Si pentru ca mi-a mai ramas putin aluat, am facut niste bascute umplute tot cu dulceata de visine.


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com