Tarta Cu Dulceata De Visine Si Nuca
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana
O tarta minunata de post din revista Femeia de azi/Retete de post.
Ingrediente:
1 borcan cu dulceata de visine,
100g miere,
200g faina,
125g margarina,
50g zahar pudra,
200g nuci,
1 lingura cu cacao,
1 varf de praf de nucsoara,
sare.
Mod de preparare:
Se freaca mierea cu zaharul si cu margarina moale.
Adauga nucile macinate-100g si faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de cacao si nucsoara.
Framanta toate aceste ingrediente. Acopera aluatul
si lasa-l sa se odihneasca aproximativ o ora. Eu l-am pus la frigider.
Intinde din trei sferturi de aluat o foaie si aseaz-o intr-o forma de tarta neunsa.
presara nuca macinata-100g
apoi rastoarna dulceata de visine-mi-au trebuit aproape doua borcane.
Intinde si aluatul ramas si taie-l fasii late de 1 cm, pe care asaza-le deasupra tartei.
Ei, pe mine m-a lovit imaginatia si am zis sa fac tot visine...cate doua si cu frunzulita...nu au iesit prea grozave, ca nu le-am taiat dupa sablon, ci direct cu un cutitas...
Coace la foc potrivit, 40-45 de minute.
Cea mai savuroasa tarta de post pe care am preparat-o...si mancat-o ;-)
Merge de minune cu un ceai de fructe.
Si pentru ca mi-a mai ramas putin aluat, am facut niste bascute umplute tot cu dulceata de visine.