Tarta Cu Dulceata De Smochine
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce ziceti de o tarta frageda, parfumata si nemaipomenit de gustoasa ?!
Ingrediente necesare:
- 200 g faina
- 150 g zahar (puteti pune jumatate pentru ca gemul e deja dulce)
- 150 g unt
- 125 g mandorle mandorle macinate foarte marunt
- 8 g praf de copt
- un praf scortisoara
- un praf de sare
- un plic zahar vanilat
- 1 ou mare
- coaja rasa de la o jumatate de portocala
- dulceata de smochine (sau de care aveti...)
Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua, o parte o lasam mai mare pentru ca va trebui sa intindem o foaie cu care acoperim fundul si marginile tavii (atentie, eu tava am lasat-o asa, nu am tapetat-o cu unt, faina, cu nimic), facem din loc in loc gauri cu furculita, acoperim toata suprafata cu dulceata, apoi intindem cealalta foaie de aluat si acoperim tarta. Cu resturile de aluat am facut ciupercute, care nu se prea vad, am intepat din nou din loc in loc cu furculita, am uns tarta cu un pic de lapte si am presarat stelute deasupra, apoi in cuptorul preincalzit la 180 de grade, am bagat tava si am lasat-o timp de jumatate de ora.
Scoatem tava, lasam sa se raceasca bine, rasturnam frumos pe o farfurie si presaram zahar pudra deasupra.
Lasam sa se raceasca peste noapte, la mine a disparut un sfert seara inainte de culcare, apoi dimineata merge de minune linga o cafea amara sau un pahar cu lapte.
Pofta buna sa aveti !