Tarta Cu Dovlecei Si Ciuperci
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Tartele ne scot de multe ori din incurcatura. Fie ca avem musafiri, fie ca vrem o cina “usoara”, sau un pachetel de luat la birou, tarta cu dovlecei si ciuperci poate fi o solutie salvatoare. Nu necesita efort in preparare, sau experienta in ale gatitului, nu avem nevoie de multe ingrediente, fapt pentru care a devenit una din preferatele mele.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
250 g faina
8 g drojdie proaspata
2-3 linguri de lapte
1 galbenus de ou si 1 ou intreg
70 g unt topit
1 lingurita rasa de sare
piper dupa gust
Pentru umplutura:
250 g mozzarella
100 g urda
2 oua
cateva fire de cimbrisor
Pentru topping:
1/2 dovlecel
1/2 zucchini galben
1/2 zucchini verde
6-7 ciuperci champignon de marine medie
2 linguri ulei masline
1 catel usturoi
1 ou
2 linguri de lapte
PREPARARE:
Pentru a prepara blatul amestecam toate ingredientele, apoi il lasam sa creasca.
Cat timp acesta sta la dospit, curatam dovleceii de coaja, ii feliem si, ii saram un pic. Ii lasam 15 minute sa se moaie.
Punem aluatul intr-o tava. Adaugam branzeturile amestecate cu oua si verdeturi.
Calim ciupercile 1 minut in uleiul in care am pus un catel de usturoi. Le scoatem si le punem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Aranjam feliile de dovlecel si ciupercile si coacem tarta in cuptorul preancalzit la 190°C timp de 30 minute.
Cand compozitia pare coapta, turnam peste tarta oul batut cu lapte. O mai lasam inca 10 minute, pana capata o culoare aurie.
O putem servi calda, dar este la fel de buna si rece.
Pofta buna!