contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Dovlecei Si Ciuperci Pleurotus

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




 Daca a-ti cumparat intamplator ciuperci Pleurotus si nu stiti cum sa le preparati , nu va faceti griji. Va ofer o alternativa  savuroasa si extrem de  usor de preparat.

Ingrediente:
  • 1 dovlecel
  • 200 g ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml smantana
  • 2 linguri faina
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • patrunjel
  • marar
Preparare:
Curatam dovlecelul si il dam prin razatoare. 
Spalam ciupercile trecandu-le rapid prin jet de apa rece si le uscam  usor cu   prosoape de hartie. Le indepartam coditele .
Taiem marunt ceapa si ciupercile si le puem la calit impreuna cu usturoiul pisat.
Adaugam si dovleceii, condimentam  si  mai lasam pe foc aprox.10 minute pana ce compozitia isi pierde  zeama .
Stingem focul si lasam la odihnit.
Intr-un castron batem galbenusurile de ou cu faina, smantana , patrunjelul si mararul apoi  turnam peste compozitia cu ciuperci si dovlecel.

Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie  amestecand usor.
Ungem cu ulei o oala mica din lut sau  acoperim cu hartie de copt o tavita normala , turnam  compozitia si o dam la cuptor 20-30 de minute la foc mediu.



Articol recomandat de alexasflavours.blogspot.com