Tarta Cu Dovlecei Si Ciuperci Pleurotus
articol scris de ely.sium blog alexasflavours.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 1 dovlecel
- 200 g ciuperci pleurotus
- 1 ceapa
- 3 oua
- 2 catei de usturoi
- 100 ml smantana
- 2 linguri faina
- ulei de masline
- sare, piper
- patrunjel
- marar
Curatam dovlecelul si il dam prin razatoare.
Spalam ciupercile trecandu-le rapid prin jet de apa rece si le uscam usor cu prosoape de hartie. Le indepartam coditele .
Taiem marunt ceapa si ciupercile si le puem la calit impreuna cu usturoiul pisat.
Adaugam si dovleceii, condimentam si mai lasam pe foc aprox.10 minute pana ce compozitia isi pierde zeama .
Stingem focul si lasam la odihnit.
Intr-un castron batem galbenusurile de ou cu faina, smantana , patrunjelul si mararul apoi turnam peste compozitia cu ciuperci si dovlecel.Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie amestecand usor.
Ungem cu ulei o oala mica din lut sau acoperim cu hartie de copt o tavita normala , turnam compozitia si o dam la cuptor 20-30 de minute la foc mediu.