Tarta Cu Dovleac…
articol scris de papalaile blog
Dupa dovleacul placintar de acum doua luni, am mai primit unul si in week-endul asta. A fost buna placinta, dar mai nou m-am indragostit de tarte asa ca am zis sa incerc sa fac o tarta si cu dovleac.
Dupa cum vedeti a iesit cam radioactiva )
Sa o iau acum cu inceputul. Seara am taiat dovleacul bucatele mici si le-am asezat intr-o tava pe hartie de copt.
Am incins cuptorul la 180 de grade si le-am tinut acolo 15 minute. Dupa am intors bucatile pe cealalta parte cu ajutorul unui betigas pentru frigarui si am dat focul la 150 de grade. Au mai stat 15 minute. N-au intrat toate o data asa ca la cuptorul le-am facut in doua transe. Ce se vede in poza este prima transa si au fost mai aerisite. A doua tura a fost mult mai inghesuita. Bucatica langa bucatica.
A doua zi de dimineata am facut aluatul pentru tarta. De data asta am folosit chiar 220 gr de unt, dar in loc de 250 gr de faina alba am folosit 200 gr de faina alba si 50 gr de faina integrala de secara. N-am avut intentia sa fac asa, dar nu aveam destula faina alba in casa ) asa ca am folosit ce-am avut la indemana. Aluatul a iesit grozav si asa. L-am tinut la congelator vreo 30-45 de minute sa se intareasca. Cand a fost gata l-am impartit in 2 parti: una mai mare si una mai mica. Pe cea mare am intins-o si am asezata-o pe fundul formei de tort si un pic si pe pereti. Cealata bucata am pastrat-o sa fac dungile mai tarziu.
Cat timp aluatul a fost la congelator am pregatit umplutura. Am luat bucatile coapte de dovleac si le-am pasat cu ajutorul robotului de bucatarie. Am adaugat apoi 100 gr de zahar brun, 100 gr de nuca macinata si niste scortisoara si am amestecat bine. Am cantarit de curiozitate umplutura si am constatat ca avea 1,2 kg.
Dupa ce am asezat aluatul in forma am turnat toata umplutura.
Pe deasupra am pus dungile de aluat si am bagat tarta in cuptorul incins la 180 de grade.
A stat acolo 45-50 de minute si asa arata la iesire.
Aici avem o felie inainte de livrare.
Iar aici avem o felie pregatita sa plece la serviciu
La final avem si o poza cand ma jucam eu cu feliile de tarta
Aaaa, am uitat sa zic ca a fost buna?! A fost foarte buna!! A avut muuultaa, multa umplutura, a fost cremoasa, putin aluat, s-au simtit nucile si de data asta a avut si scortisoara cata trebuie. Am fost foarte fericita de ce a iesit
Filed under: Deserturi..., Retetele mele..., Tarte dulci Tagged: dovleac, faina, lapte, nuca, placintar, scortisoara, unt, zahar, zahar brun, zahar pudra