Tarta Cu Dovleac Si Un An In Casa Noua
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
Un an in casa noua: nici nu stim cum si cand a trecut, insa stim ca trebuie sa il sarbatorim cum se cuvine, intr-o explozie de culoare si gust. Dintr-un dolveac obrazinc si intens portocaliu am prestat si tarta asta si o supa-crema aromata, calduroasa si imbietoare: ce afacere!
Ingrediente
1/2 dovleac de placinta (900 g)
250 ml smantana pentru frisca
2 oua mari
4 linguri zahar
1 lgt amestec de condimente (1/4 scortisoara, 1/4 cuisoare, 1/4 nucsoara, 1/4 ghimbir)
1 praf de sare
1. Taiem dovleacul in doua si il coacem la cuptor. Cand e gata, scobim una din jumatati cu o lingura si zdrobim pana obtinem un piure.
2. Coacem aluatul de tarta in gol cu fasole de copt aprox. 15 min. la foc mediu.
3. Intr-un bol amestecam restul ingredientelor cu un tel, iar la sfarsit inglobam si pulpa de dovleac copt.
4. Turnam umplutura in carcasa de tarta (dupa ce am golit fasolea de copt, evident!) si mai coacem aproximativ 1 h.
Servim cu frisca. Mai, a fost buna rau – dulce, surprinzatoare si aromata. Inchei dorindu-va multa armonie in casele voastre, sa va bucurati de toate zilele, multele, fericitele.
Va imbratisez cu drag,
Andie