Tarta Cu Dovleac Si Morcovi
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Initial renuntasem la ea,dar dimineata cum imi terminasem toate treburile am zis ca ar fi pacat sa nu o incerc,mai ales ca studiasem reteta cateva zile si-mi placea combinatia.
Fiind facuta totusi dimineata devreme n-am apucat sa mai pozez pasii,dar per total este o retetuca tare simpla si rafinata.
Pentru blat avem nevoie de:
100 gr faina
1/2 lingurita zahar
1 praf de sare
20 gr unt moale
1 galbenus
1-2 linguri lapte
Faina impreuna cu zaharul, sarea, untul si laptele se pun intr-un vas si se mixeaza cat sa se amestece putitin ingredientele, dupa care se continua framantatul cu mana.Formam o biluta, o invelim in folie elimentara si o dal la rece 30 de minute.
Pentru umplutura avem nevoie de:
200 gr dovleac curatat(Hakkaido)
200 gr morcovi
20 gr unt
1 praf de coriandru macinat
1/2 lingurita menta uscata
100 gr creme fraiche
1 lingura lapte
1 galbenus
sare
piper
30 gr muguri de pin
Cat timp sta la rece aluatul pregatim umplutura.Morocvul si dovleacul le dam pe razatoare(pe partea mai grob).Intr-o tigaie punem la topit untul si adaugam dovleacul si morcovul, lasam la foc mic spre mediu in jur de 5-7 minute, dupa care adaugam 3-4 linguri de apa.Se amesteca si se pun intr-un vas la racit.Se condimenteaza cu sare, piper si coriandru.Menta tocata/macinata se amesteca cu creme fraiche, laptele si galbenusul dupa care se adauga peste mixtul de morcov-dovleac.
Se amesteca bine pana se incorporeaza.
Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.
Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie cu circumferinta de 22-23 cm( folosim o tava de 20 cm) si asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, formand si margini de 2-3 cm.Eu am preferat sa pun pe fundul tavii hartie de copt si am uns doar peretii.
Intepam aluatul cu o furculita, dupa care punem peste hartie de copt si mazare, fasole, sau orice alte boabe aveti la dispozitie, dupa care dam tava la cutorul setat la 200 grade Ceslius, pentru 15-20 de minute.
Dupa timpul scurs, scoatem hartia de copt si boabele si adaugam peste aluat compozitia dovleac-morcov, niveland in forma, iar peste adaugam mugurii de pin.Dam iarasi tava la cuptor pentru inca 20-25 minute.
Dovada
Si o feliutza
Blatul este subtire si crocant, compozitia este molcuta si aromata.