Tarta Cu Crema De Vanilie Si Zmeura
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Am avut niste zmeura. Anul trecut am avut mai multa si am facut dulceata de zmeura, una din favoritele mele. Insa anul acesta m-am pus serios pe fabricat dulceata de visine, asa incat de vreo doua zile tot fierbem si fierbem visine :) Doritori?
Dar revenind la zmeura putintica de am avut-o dupa ce ne-am indopat serios cu zmeura la pahar cu iaurt si resturi de bezele cu cacao (mare pacat ca nu am facut poze bune, blitz defect, concluzia: catastrofa fotografica... next time), am facut doar o tarta.
Dar revenind la zmeura putintica de am avut-o dupa ce ne-am indopat serios cu zmeura la pahar cu iaurt si resturi de bezele cu cacao (mare pacat ca nu am facut poze bune, blitz defect, concluzia: catastrofa fotografica... next time), am facut doar o tarta.
Doar una asta de v-o arat acum. Ingaduinta mare pentru foto, pls, ca tot cu Metz defect is facute :((
Asadar ingrediente:
pentru blat:
- 300 gr biscuiti obisnuiti
- 200 gr unt
- cateva linguri de lapte rece
pentru crema:
- 300 ml lapte
- 1/2 pastaie de vanilie
- 125 gr zahar
- 3 oua
- o lingura de amidon
- zmeura si cateva capsuni
- ciocolata rasa
Pentru blat sfaramati bisuitii, apoi ii amestecati cu bucatile de unt la temp camerei si cateva linguri de lapte. framanatti pana ce obtineti un aluat moale si eleastic, gen plastelina. O tava rotunda cu inel o ungeti bine cu unt, dupa care tapetati fundul tavii cu aluatul din biscuiti si unt. Coaceti in cuptor 10 minute la foc foarte mic.
Intre timp am trecut la fabricarea cremei de vanilie. Am pus pe foc laptele cu vanilia si am lasat pana a atins punctul de fierbere, dupa care l-am lasat la racorit. Intr-un bol am mixat ouale cu cele 125 gr zahar, dupa care am adaugat laptele si am mixat inca putintel. Am pus totul iar pe foc amestecand continuu pana ce crema de oua a inceput sa capee consistenta, sa se ingroase. Am aruncat apoi repejor si amidonul si am tot amestecat, amestecat pana ce a devenit o crema spumoasa si groasa. Am lasat-o apoi sa se raceasca complet.
Scoateti tarta coapta si cand e rece umpleti-o cu crema de vanilie. Presarati zmeura si cateva capsuni deasupra si ceva ciocolata razuita, doar asa optional :) Lasati macar vreo 2 ore la rece.
Serviti cu limonada!
Pofta buna!