contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Crema De Nuca De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Pentru ca a venit asa, dintr-o data, frigul aveam nevoie de ceva ce sa ne aminteasca vara, de parfumul ei exotic. Si ce e mai exotic decat nuca de cocos. De aici pana la o tarta cu cocos nu a fost decat ... cateva ore.



Aluat de biscuiti:

Ingrediente (pentru o tava cu diam. de 33 cm):

  • 340 g biscuiti digestivi zdrobiti
  • 140 g ut moale nesarat
  • 2 linguri miere (sau zahar)
  • 2 linguri ge faina alba

Se preincalzeste cuptorul la 175 C. Se amesteca toate ingredientele pana se amesteca. Se introduce aluatul format intr-o tava cu diam 33, apasand cu degetele, sau cu capacul unei cutii de metal (cum fac eu), pentru a acoperii baza si peretii tavii. Daca degetele devin prea lipicioase poti sa le dai prin zahar pudra.


Se coace 15 - 20 minute dupa care se lasa la racit.



Se regleaza temperatura pe la 190 C si, pe o tava tapetata cu hartie pergament, se presara 20 g nuca de cocos si se prajeste pentru 5 min. Se scoate si se lasa la racit.
Crema de nuca de cocos:
Ingrediente:
  • 6 galbenusuri mari
  • 210 g zahar extrafin
  • 52 g amidon
  • 1/2 lingurita sare
  • 710 ml lapte integral
  • 350 ml lapte de cocos
  • 45 g unt nesarat, moale
  • 1.5 lingurita esenta de vanilie
  • 128 g nuca de cocos rasa
  • 250 ml frisca lichida rece
  • 1,4 lingurita esenta de nuca de cocos (optional)

Intr-un bol se bat galbenusurile. In alt bol se amesteca sarea, amidonul si zaharul peste care se toarna laptele integral si cel de cocos. Se pun intr-o cratita la foc mediu si se lasa la fiert un minut. Se toarna jumatate din compozitie peste galbenusuri, se amesteca si se pune inapoi pe foc. Dupa ce da in clocot se lasa sa fiarba inca un minut, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se adauga untul, esenta de vanilie si nuca de cocos.

Se toarna crema peste crusta de biscuiti si se acopera cu o folie de plastic sa nu se formeze crusta.



Se lasa tarta sa se raceasca si apoi se da la frigider pentru cel putin 2 ore.
Se bate frisca cu esenta de cocos (eu nu am gasit).
Se pune frisca batuta peste tarta rece si se presara nuca de cocos prajita anterior.