Tarta Cu Crema De Lamaie
Sursa Tarta cu crema de lamaie
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Delicioasa tarta aceasta!
Un extaz lamaios, cum ar zice Zazuza :)
Un extaz lamaios, cum ar zice Zazuza :)
Ingrediente aluat:
- 125g faina
- 75g unt
- 1 albus ou
- 35g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un praf de sare
Ingrediente crema:
- 3 oua + 1 galbenus ou
- 125g zahar
- coaja rasa de la 2 lamai
- 100 ml suc de lamaie
- 100 ml smantana dulce
Intr-un castron se amesteca faina, zaharul si sarea, apoi se adauga untul taiat bucatele. Se amesteca rapid - va rezulta un aluat sfaramicios. Apoi se incorporeaza esenta de vanilie si albusul de ou. Se framanta pana cand aluatul se strange (nu mai este sfaramicios). Din aluat se formeaza o bila, se infasoara in folie si se da la frigider pentru o jumatate d e ora.
Aluatul se intinde intr-o foaie rotunda, un pic mai mare decat dimensiunea formei de tarta. Cu ajutorul sucitorului se transfera in tava tapetata cu hartie de copt. Se apasa bine cu varful degetelor pentru a se mula perfect pe forma. Se inteapa cu furculita si se da la cuptorul preincalzit pentru 15 minute (la 180 grade).
Coaja si sucul de lamaie, zaharul, ouale si galbenusul de ou se amesteca bine pana cand rezulta o compozitie omogena. Se adauga apoi smantana dulce. Crema se incalzeste un pic (atentie, sa nu fiarba!) si se toarna peste aluat. Se da la cuptor la 90 grade pentru 45 de minute (pana cand crema se intareste).
Tarta se da la rece pentru cel putin 4 ore (ideal peste noapte). La servire se presara zahar pudra si se decoreaza cu frunze de menta sau melissa.
Aluatul se intinde intr-o foaie rotunda, un pic mai mare decat dimensiunea formei de tarta. Cu ajutorul sucitorului se transfera in tava tapetata cu hartie de copt. Se apasa bine cu varful degetelor pentru a se mula perfect pe forma. Se inteapa cu furculita si se da la cuptorul preincalzit pentru 15 minute (la 180 grade).
Coaja si sucul de lamaie, zaharul, ouale si galbenusul de ou se amesteca bine pana cand rezulta o compozitie omogena. Se adauga apoi smantana dulce. Crema se incalzeste un pic (atentie, sa nu fiarba!) si se toarna peste aluat. Se da la cuptor la 90 grade pentru 45 de minute (pana cand crema se intareste).
Tarta se da la rece pentru cel putin 4 ore (ideal peste noapte). La servire se presara zahar pudra si se decoreaza cu frunze de menta sau melissa.
Recomandari pentru reusita aluatului:
- untul trebuie sa fie rece, direct de la frigider!
- aluatul se framanta cat mai putin, pentru ca altfel va rezulta un aluat intarit cu care se lucreaza greu.
Mie mi-a placut! Voua?
Nu uitati sa incercati si checul cu lamaie.