contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Crema De Lamaie Si Fulgi De Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O tarta clasica, simpla si foarte racoroasa. Nu e facuta de mine, ci de mama. Va spun asta, ca poate va intrebati de unde mostenesc talentul culinar :P  Ce modesta sunt :))))))
Ingrediente pentru tava de tarta de 24 cm :
Pentru crusta:
  • 125 g unt rece, taiat cubulete
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 250 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte rece
 Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • coaja de la 1 lamaie
  • zeama de la 1 lamaie si 1/2
  • 50 g unt
  • 100 g fulgi de migdale prajiti in cuptor

Mod de preparare:
  • Pentru a face crusta se amesteca putin untul cu zaharul, sarea si faina. Se adauga galbenusurile si se amesteca putin. Daca nu se formeaza o coca (mai sfaramicioasa), se adauga si laptele rece. Nu se framanta si nici nu se amesteca prea mult, altfel crusta nu va mai fi frageda. 
  • Se pune coca in frigider minim 30 minute. Se intinde coca si se pune in forma de tarta. Se coace 15- 20 minute, pana se aureste. Se lasa la racit.
  • Crema: Amesteca intr-un castron termoizolant galbenusurile, zaharul si laptele. Fierbe-le la baia de abur, pana ce se ingroasa. Ia castronul de pe foc, adauga untul si amesteca-l bine. Pune si coaja de lamaie. Cand crema s-a racit pune sucul de lamaie.
  • Toarna crema in tarta si presar-o cu fulgi de migdale. 
  • Tarta de lamaie se mananca dupa minim 12 ore.