Tarta Cu Crema De Lamaie Si Fulgi De Migdale
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O tarta clasica, simpla si foarte racoroasa. Nu e facuta de mine, ci de mama. Va spun asta, ca poate va intrebati de unde mostenesc talentul culinar :P Ce modesta sunt :))))))
Ingrediente pentru tava de tarta de 24 cm :
Pentru crusta:
- 125 g unt rece, taiat cubulete
- 100 g zahar pudra
- 1 praf de sare
- 250 g faina
- 2 galbenusuri
- 2 linguri de lapte rece
- 3 galbenusuri
- 200 g zahar pudra
- 200 ml lapte
- coaja de la 1 lamaie
- zeama de la 1 lamaie si 1/2
- 50 g unt
- 100 g fulgi de migdale prajiti in cuptor
Mod de preparare:
- Pentru a face crusta se amesteca putin untul cu zaharul, sarea si faina. Se adauga galbenusurile si se amesteca putin. Daca nu se formeaza o coca (mai sfaramicioasa), se adauga si laptele rece. Nu se framanta si nici nu se amesteca prea mult, altfel crusta nu va mai fi frageda.
- Se pune coca in frigider minim 30 minute. Se intinde coca si se pune in forma de tarta. Se coace 15- 20 minute, pana se aureste. Se lasa la racit.
- Crema: Amesteca intr-un castron termoizolant galbenusurile, zaharul si laptele. Fierbe-le la baia de abur, pana ce se ingroasa. Ia castronul de pe foc, adauga untul si amesteca-l bine. Pune si coaja de lamaie. Cand crema s-a racit pune sucul de lamaie.
- Toarna crema in tarta si presar-o cu fulgi de migdale.
- Tarta de lamaie se mananca dupa minim 12 ore.