Tarta Cu Crema De Dovleac
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Aluat fraged:
* 200 g faina * 100 g unt * 50 g zahar
* 1 galbenus * 4 lg de apa rece
Pasta de dovleac:
* 1,5 kg dovleac de placinta * 150 g crema de branza
* 3-4 linguri de zahar * 3-4 lg de smantana,
* 2 galbenusuri * 1 zahar vanilat * scortisoara
Preparare:
Se taie dovleacul in bucati si se da la cuptor cca. 50 minute. Se curata de coaja si trebuie sa rezulte cca 600 g de piure de dovleac copt. Branza se amesteca cu zaharul, galbenusele, smantana si mirodeniile. Trebuie sa rezulte o pasta cremoasa. Se intinde tot aluatul intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina, intr-o singura foaie si se adaugati pasta de dovleac. Se da la cuptor cca 25-30 minute.