Tarta Cu Crema De Caise Si Piersici
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Weekend placut va doresc tuturor!
Ingrediente:
aluat fraged de post
- 300g faina
- sare
- 70ml ulei
- 150ml apa calduta
- 3lg de zahar
- 1 plic praf de copt
- 1lg otet
- 5 caise
- 1 mar (se poate si fara)
- 1 piersica
- 4lg de zahar
- 1lg varf amidon
- 3 piersici
- 2lg zahar
- 1lgta. scortisoara
- 1lg ulei
Pentru aluat punem toate ing. uscate intr-un bol apoi uleiul amestecam pana incorporam binetoate ing. si incepem sa turnam putin cate putin din apa pana ne rezulta unaluat moale dar nu lipicios. Aluatul obtinut il infasuram in folie si lasam pe masa la odihnit timp de 35-45min.
Intre timp facem crema: punem cele 4lg de zahar la caramelizat, cand incepe sa-si schimbe culoarea adaugam caisele si piersicile taiate marunt, marul ras si amestecam putin cat sa-si ia fiecare din aroma caramelului apoi stingem cu putin apa si lasam la fiert pana ce zaharul se topeste si fructele se mai inmoaie.
Amestecam bine cat fiecare felie de piersica sa-si ia din arome apoi asezam deasupra pireului in tarta felie dupa felie.
Dam la cuptor in jur de 35-40 min sau pana ce se bronzeaza frumos! Dupa ce scoatem din cuptor o acoperim cu un stregar de bucatarie pana se mai raceste asta daca doriti un aluat mai fraged daca va place mai crocant o lasati neacoperita!
Sa va fie de bine!