contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Crema De Caise Si Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

       

Frageda, aromata, acrisoara, racoritoare.....minunata. Se face usor cu ingrediente putine si este buna de nu ai crede ca este de post!!
Weekend placut va doresc tuturor!

Ingrediente:
aluat  fraged de post
  • 300g faina
  • sare
  • 70ml ulei
  • 150ml apa calduta
  • 3lg de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1lg otet
crema de caise
  • 5 caise
  • 1 mar (se poate si fara)
  • 1 piersica
  • 4lg de zahar
  • 1lg varf amidon
in plus
  • 3 piersici
  • 2lg zahar
  • 1lgta. scortisoara
  • 1lg ulei
Preparare
Pentru aluat punem toate ing.  uscate intr-un bol apoi uleiul amestecam pana incorporam binetoate ing. si incepem sa turnam putin cate putin din apa pana ne rezulta unaluat moale dar nu lipicios. Aluatul obtinut il infasuram in folie si lasam pe masa la odihnit timp de 35-45min.
Intre timp facem crema: punem cele 4lg de zahar la caramelizat, cand incepe sa-si schimbe culoarea adaugam caisele si piersicile taiate marunt, marul ras si amestecam putin cat sa-si ia fiecare din aroma caramelului apoi stingem cu putin apa si lasam la fiert pana ce zaharul se topeste si fructele se mai inmoaie.

Cnd fructele sunt moi le punem cu tot cu sucul lasat in blender sau daca nu aveti folositi o sita si cu ajutorul unei linguri pasati fructele.

Pireul obtinut se pune dinou pe foc se lasa sa dea un clocot apoi se adauga amidonul si mai lasam cateva minute sa se lege compozitia (acum puteti gusta sa vedeti daca mai trebuie zahar, eu am lasat mai acrisor) stingem focul si lasam putin la racorit.

Dupa ce aluatul s-a odihnit suficient il intindem intr-o foaie nu foarte groasa dar nici subtire si imbracam forma de tarta, apoi cu ajutorul unui cutit taiem surplusul de aluat.

Intepam tarta cu o furculita si dam la cuptor pana ce prinde o usoara pojghita. Scoatem din cuptor punem pireul de fructe. Luam cele 3 piersici le taiem in doua scoatem samburele apoi le taiem feliute. Le punem intr-un bol si peste adaugam zaharul si scortisoara.

Amestecam bine cat fiecare felie de piersica sa-si ia din arome apoi asezam deasupra pireului in tarta felie dupa felie.

Din aluatul ramas facem un grilaj (fie cum am facut eu cu rola speciala pt. grijaj fie taiati fasiute din aluatul intins si le asezati pe tarta).


Peste siropul ramas de la piersici punem putin ulei si ungem tarta.
Dam la cuptor in jur de 35-40 min sau pana ce se bronzeaza frumos! Dupa ce scoatem din cuptor o acoperim cu un stregar de bucatarie pana se mai raceste asta daca doriti un aluat mai fraged daca va place mai crocant o lasati neacoperita!
Sa va fie de bine!