Tarta Cu Crema De Branza Si Ciocolata
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pe scurt, despre această tartă:
Este o mi-nu-nă-ţi-e!
Culinar, o încadrez la artă
Şi nu îi voi ierta nicio felie.
Pentru aluat
- 125gr unt
- 90gr. zahar pudra
- 1 ou
- 250gr faina
Pentru umplutura
- 500 gr crema de branza
- 100 gr ciocolata neagra (55 % cacao)
- 100 gr ciocolata cu lapte
Pentru uns tava
- O lingura de unt
Plan de lucru
- Intr-un bol, amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudraAdaugam oul Presaram faina si omogenizam pana obtinem o coca
- Lasam coca la frigider pentru 30 minute. Apoi intindem coca intr-un vas termorezistent (diametru 26 cm), uns cu unt.
- Bagam tarta la cuptorul incins la 170 grade pentru 40 minute, pana se rumeneste.
- Lasam sa se raceasca, intre timp preparam crema.
- Topim ciocolata pe bain-marie O lasam sa se racoreasca 2- 3 minute, apoi o amestecam cu crema de branzaOmogenizam pana obtinem crema
- turnam crema peste blatul de tarta, lasam la frigider la racit cel putin 3 ore
- Pofta buna!