Tarta Cu Clatite
Sursa Tarta cu clatite
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
... Si copiii gatesc!
"Am innobilat clatitele la rang de tort.
Le-as numi clatite de iarna.
-Mi-a fost pofta de papanasi si pentru ca reteta era mai complicata, in sensul ca trebuia sa aloc mai mult timp pentru pregatire, am recurs la aceasta varianta.
Combinatie inventata de noi.
Rezultatul? Pe o scara de la unu la zece, as acorda nota noua"
Ingrediente:
- 2 oua
- o canita de lapte
- 300 ml apa
- 250 grame faina
- un borcanel dulceata de fructe de padure 350 gr
- patru linguri smintina (dupa preferinte)
- zahar pudra vanilat
Se bat ouale cu un praf de zahar vanilat si un virf de cutit de sare.
Adaugam laptele batind continuu pentru omogenizare.
Se adauga si faina in ploaie continuind sa amestecam pentru a evita formarea cocoloaselor.
Dupa incorporarea completa compozitia cremoasa se subtiaza cu apa pina la obtinerea unei consistente laptoase.
Se rastoarna cu o miscare hotarita clatita pe partea cealalta si cind s-a rumenit se scoate din tigaie.
Cind am terminat de copt clatitele procedam la ungerea lor cu dulceata suprapunindu-le.
Deasupra se toarna smintina, apoi se decoreaza cu sirop din dulceata si cu fructe, dupa care se pudreaza cu zahar vanilat.
Un substitut sigur pentru papanasi.
"Am innobilat clatitele la rang de tort.
Le-as numi clatite de iarna.
-Mi-a fost pofta de papanasi si pentru ca reteta era mai complicata, in sensul ca trebuia sa aloc mai mult timp pentru pregatire, am recurs la aceasta varianta.
Combinatie inventata de noi.
Rezultatul? Pe o scara de la unu la zece, as acorda nota noua"
- 2 oua
- o canita de lapte
- 300 ml apa
- 250 grame faina
- un borcanel dulceata de fructe de padure 350 gr
- patru linguri smintina (dupa preferinte)
- zahar pudra vanilat
Se bat ouale cu un praf de zahar vanilat si un virf de cutit de sare.
Adaugam laptele batind continuu pentru omogenizare.
Se adauga si faina in ploaie continuind sa amestecam pentru a evita formarea cocoloaselor.
Dupa incorporarea completa compozitia cremoasa se subtiaza cu apa pina la obtinerea unei consistente laptoase.
Ungem tigaia cu un strop de ulei si o punem la incins, apoi, cu un polonic turnam compozitia rasucind tigaia asa incit aluatul sa acopere fundul vasului.
Se rastoarna cu o miscare hotarita clatita pe partea cealalta si cind s-a rumenit se scoate din tigaie.
Cind am terminat de copt clatitele procedam la ungerea lor cu dulceata suprapunindu-le.
Deasupra se toarna smintina, apoi se decoreaza cu sirop din dulceata si cu fructe, dupa care se pudreaza cu zahar vanilat.
Un substitut sigur pentru papanasi.