Tarta Cu Ciuperci Si Somon Norvegian
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Luna aprilie a fost o luna nebuna pentru mine. Am gatit mult, dar nu am postat mai nimic. Am retete bune, poze frumoase (haha, ma laud eu, ca altfel.... :P ) insa nu am reusit sa scriu mai nimic pe blog. Stiu, lumea a fost cuprisa de primavara, a iesit la soare si nu mai sta nimeni pe computere sa faca de mancare. Dar, anunt: Revin! Cu poze, cu retete, cu noutati, cu articole faine si mai ales cu noi evenimente. Fiti pe faza! :))
Tarta asta e simpla si gustoasa. Va indemn sa o savurati rece alaturi de niste bere bruna in compania unei blonde cu suris fatal si minte sclipitoare. Cunosc vreo doua, trust me!
Sa povestim...
* * Reteta e si pentru Magda Adina pentru Dulcea Romanie de luna asta!
Asadar ingrediente:
- aluat de tarta pentru o forma de 26-28 cm, gasiti reteta aici
- 300 gr ciuperci
- 100 gr file somon norvegian
- 1 ceapa mica
- 50 gr unt
- 200 gr branza de vaci
- sare de mare
- piper
- ierburi de provence
- mac
- faina de porumb pentru tava
Incepeti prin a face aluatul de tarta si lasati-l sa se odihneasca macar 30 minute la frigider.
In timpul asta preparati umplutura. Taiati ceapa rondele, iar ciupercile felii. Intr-o tigaie aruncati untul si cand incepe a sfarai, staviliti-i pofta de arsura cu ceapa taiata rondele si ciupercile taiate felii. Caliti-le incet cateva minute. Ciupercile nu trebuie sa se inmoaie, ci doar sa se undeasca (ha?) putintel. Somonul taiati-l suvite. Branza o amestecati cu sare de mare, piper si ierburi de provence. Dupa gust.
De aici treaba devine foarte simpla. Scoateti aluatul de tarta de la frigider si pe masa infainata intindeti-l cu sucitorul. Luati o tava rotunda de tarta (26-28 cm) ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina de porumb, nu ma intrebati de ce, just tapetati-o! Intindeti aluatul in tava, lasati-i marginile sa se rasfranga pe-afara. Le veti uni peste umplutura, daca tot e cu tarta si cu rustic si cu non-fitze :)))
Peste aluatul de tarta puneti umlutura. Adica ceapa si ciupercile, presarand ici-colo suvitele de somon. Intideti strat de branza inmiresmata si aduceti marginile de aluat pe deasupra, fix ca intr-o boccea. Nu va chinuit sa le adunati bine, sa le uniti, ci doar sa fie peste umplutura, doar atata cat sunt ele. Nu le trageti, nu le intindeti. Sunt perfecte asa! Presarati cu mac, din abundenta. Cica nu e bun pentru copii. Iete na! Dar ce, le dai sa manince mac cu lingura? Anyway, lumea moderna o ia pe copca destul de des.
Revenind... dati tarta la cuptor pentru 40-45 minute, la foc mic, cam 150-160 grade.
Consumati rece... V-am mai zis cu bruna si blonda! Zile frumoase and
Pofta buna!