Tarta Cu Cirese,capsuni Si Branza
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Iaca si prima mea tarta cu aluat fraged (aia cu mere a fost a doua ).Nu arata ea prea grozav,dar a fost tare buna,trebuie sa ma credeti pe cuvant .
INGREDIENTE :
ptr blat reteta aici
Ingredientele sunt pentru o forma de tarta cu diametrul de 27 cm.
-2 1/2 cesti (masura cup 240 ml ) faina
-250 g unt
-1 lg sare
-1 lg cu vf zahar brun
-3-6 Lg apa rece
umplutura:
-400 g branza vaci
-5 Lg zahar
-4 oua
-4 lg gris
-coaja rasa de la o lamaie
-2 plicuri de zahar vanilat
-o mana de stafide
-1/2 kg cirese
-1/2 lg scortisoara
MOD DE PRPARARE:
-se face un aluatul fraged, framantand usor,cu varful degetelor faina amestecata cu sarea si zaharul si untul rece,apoi se adauga intre 3 si 6 linguri de apa rece,functie de faina.eu am adugat 5 linguri.
- se da 30 de minute la frigider,invelit in folie
-intretimp se prepara umplutura:se scot samburii de la cirese.Branza se amesteca cu zaharul,ouale,grisul,zaharul vanilat,coaja de lamaie si la sfarsit se adauga ciresele,stafidele,scortisoara.
-dupa ce s-a odihnit la rece ,se imparte aluatul in doua,se intinde prima bila de aluat cu sucitorul, rotund,se imbraca forma de tarta,apoi se pune umplutura ,capsunile taiate felii si se acopera cu a doua bila de aluat,ce a fost si ea intinsa aprozimativ de diametul tartei .se lipesc cele 2 parti,se ung cu ou si se da tarta la cuptorul incins la 210* timp de 20 de minute,apoi se reduce focul la 180* si se tine pana se rumeneste frumos ,cam 45 de minute,depinde de cuptor.Foaia de dedesubt sa fie putin mai mare ca forma,ca sa o puteti plia peste cea de deasupra,altfel,la copt se poate dezlipi si patiti ce am patit eu,sucul de fructe se scurge dedesubt si scoateti greu tarta din forma .
Se lasa la racit,dupa care se scoate din forma si se serveste.