Tarta Cu Cirese
Sursa Tarta cu cirese
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute facand un inventar in lada frigorifica, am realizat ca inca mai am foarte multe fructe puse din vara special pentru prajituri. Cum mai este putin si ies ciresele lunii mai, am zis sa le folosesc totusi pe cele puse anul trecut.
De 8 Martie am primit cel ma frumos cadou de la sotul meu, robotul Kitchen Aid galben si frumos exact asa cum mi-l doream, si pe care sunt hotarata sa-l folosesc la maxim....:-)
Dar sa lasam vorba si sa trecem la treaba.
Tarta de astazi, ca mai toate tartele de altfel, este foarte usor de facut.
Avem nevoie de:
Pentru aluat
500 gr faina
150 gr unt topit
1 lingura zahar
10 linguri apa rece
putina sare
Pentru umplutura
800 gr cirese
10 linguri zahar
2 linguri amidon
30 gr unt
sucul de la o jumatate de lamaie
vanilie
1 galbenus si 1 lingura de lapte pt uns tarta
Pentru aluat amestecam toate ingredientele si vom obtine un aluat moale si care nu se lipeste de maini. Punem aluatul in folie alimentara si il dam la frigider cat timp facem umplutura.
Pentru a facem umplutura punem intr-o cratita ciresele (daca nu aveti la congelator, sunt foarte bune si cele din compot), zeama de lamaie, zaharul, vanilia si lasam sa fiarba cca 10 minute. Dupa ce a fiert tragem cratita de pe foc punem amidonul si amestecam bine.
Aluatul se imparte in doua. Intindem o parte din aluat intr-o foaie subtire si o punem in tava de tarta. Peste aluat turnam ciresele cu sucul lasat cu tot, si punem pe alocuri bucatele de unt.
A doua parte din aluat se intinde intr-o foaie subtire si se taie fasii de cca 2 cm. Aceste fasii le vom pune peste tarta. Mai jos aveti tehnica de impletire a fasiilor. Daca nu ati mai facut asta o sa vii se para complicat, dar va asigur ca este foarte usor, dureaza cca 5 minute.
Ungem fasiile de tarta cu galbenusul amestecat cu o lingura de lapte, si dam tarta la cuptor pana cand aluatul devine auriu. Eu am tinut-o la 175 grade pentru 35 minute.
Asa arata dupa ce am scos-o din cuptor
Se serveste rece taiata felii, sau calda alaturi de o cupa de inghetata de vanilie.
Sa fiti sanatosi!