Tarta Cu Cirese
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 150 g unt
- 2 oua
- 3 linguri cu zahar
- o lingura cu coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie
- 50 ml apa
- un praf de copt
- 400 g faina
Pentru umplutura:
- 1 kg cirese
- 3 linguri zahar
- 4 linguri pesmet
- 2 linguri gris
Batem bine untul cu zaharul,
apoi adaugam ouale,esenta, coaja de
lamaie, apa si praful de copt amestecat
cu faina.
Framantam bine.Aluatul obtinut
il punem in folie alimentara si il
tinem la frigider pana ne ocupam noi
de umplutura.
Spalam ciresele,le rupem coditele
si le scoatem samburii.
Le amestecam apoi cu zaharul
si cu grisul.
Scoatem aluatul de la frigider
si dam deoparte un sfert din el,
pentru decor.
Din restul aluatului intindem
o foaie rotunda pe care o punem
intr-o tava unsa cu ulei si tapetata
cu putin pesmet.
Intindem aluatul si pe peretii formei.
Il intepam din loc in loc cu o
furculita apoi il presaram cu
doua linguri cu pesmet.
Peste aluat punem ciresele si
presaram peste ele celelalte
doua linguri cu pesmet.
Din aluatul oprit intindem o
foaie din care vom taia fasii
lungi cu care vom forma un gretar
deasupra tartei.
Ungem aluatul deasupra cu
galbenus de ou si presaram putin mac.
(am eu ce am cu macul.. )
Incingem bine inainte cuptorul
si coacem tarta 25-30 minute.
Putem servi tarta pudrata cu zahar farin ,
stropita cu sirop de cirese sau cu o cupa de
inghetata alaturi.