contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dacă e week-end, cred că un dulce mic nu e interzis.Și dacă e și ciocolătos , cu atât mai bine, ar zice unii.Tarta cu ciocolată întrunește toate calitățile: se pregătește repede, e ciocolătoasă și e bună.Atât doar că trebuie s-o lași la rece să se întărească crema; dar și operația asta poate fi puțin fentată, punând tarta în congelator, pentru vreo 20-30 de minute.Așa că, vorba românului, let's do it ! 

INGREDIENTE:
 Măsura ceasca=240 ml
Formă de tartă cu diametrul de 26 cm, sau 3 forme mai mici cu diametrul de 15 cm
 ptr.aluat:
 -2 cești de făină
 -200 g unt
 -3/4 linguriță de sare
 -o linguriță rasă de zahăr brun
 -3-5 linguri de apă rece
 Ptr.cremă:
 -400 ml smântână de frișcă
 -400 g ciocolată 50% cacao
 -o lingură de unt
 -o lingură de sirop de agave, arțar sau miere
 -1/4 fiolă esență  de rom
 -o lingură extract de vanilie
 -1/2 de  sâmbure  tonka ras

 MOD DE PREPARARE:
 1.Frământați ușor un aluat fraged, cu vârful degetelor, din făina amestecată cu sarea, zahărul, untul rece tăiat cubulețe, apoi adăugați cele 3-5 linguri de apa rece(funcție de cât de uscată e făină). Înveliți aluatul astfel obținut în folie alimentară și dați-l la rece 30 de minute.
 2.Întindeți aluatul într-o foaie rotundă, îmbrăcați cu aluatul o formă de tartă ( diametrul 26 cm) unsă în prealabil cu unt, înțepați-l cu furculița din loc în loc pentru a nu se umfla la copt ( sau acoperiți fundul tartei cu o foaie de copt și așezați deasupra boabe de fasole sau orez, pentru același efect).Mai dați aluatul astfel pregătit 15 minute la frigider. E importanta aceasta operatiune, pentru a nu se retrage marginile tartei in timpul coptului.
 3. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180*C (foc mediu) timp de 10-12 minute, până se aurește frumos.
 4.Intretimp încălziți smântâna de frișcă până la punctul de fierbere impreuna cu sâmburele ras de tonka, luați de pe foc și turnați-o gradual peste ciocolata mărunțită, unt și siropul de agave,amestecând continu cu un tel până la dizolvarea și omogenizarea completă. Adăugați extractul de vanilie si esenta de rom.
 5.Scoateți cu grijă tarta răcită din formă, turnați crema de ciocolată în ea și dați-o la frigider până ce se intareste.Poate sa dureze pana a două zi.

 Poftă bună!