Tarta Cu Ciocolata Si Portocale
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Atentie, acest desert creeaza dependenta! Daca nu sunteti deja dependenti de deserturi, va asigur ca dupa aceasta tarta nu mai aveti scapare.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
100 g faina
25 g cacao
25 g nuci tocate marunt
50 g zahar brun
1 ou batut
75 g unt
Pentru crema:
4 oua + 1 galbenus
200 g zahar brun
150 ml smantana (grasa, pentru gatit)
sucul de la 1 portocala
1/2 lingurita esenta de vanilie
Pentru decor:
70-100 g bombonele pentru decor
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim aluatul pentru tarta, amestecand toate ingredientele bine, cu ajutorul unui mixer.
Intindem aluatul intre 2 folii alimentare, transparente, cu ajutorul unui sucitor, il punem in tava, urmand sa aranajam marginile cu degetele, in tava.
Intepam uniform, cat mai des, aluatul cu o furculita. Punem apoi hartie de copt cu boabe de fasole si coacem blatul la 200°C timp de 12-15 minute, apoi scoatem boabele de fasole si continuam sa il coacem inca 10 minute (cuptorul preancalzit la aceasta temperatura). Dupa acest interval scoatem tarta si o lasam sa raceasca.
Cat timp se raceste blatul pregatim crema pentru tarta. Pentru inceput mixam ouale cu zaharul brun, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam smantana. Adaugam sucul de portocale si esenta de vanilie, continuand sa mixam. Turnam crema peste blat, apoi coacem tarta in cuptorul preancalzit la 150°C timp de 50 minute. Va fi putin moale cand o scoatem din cuptor, dar cand se va raci va avea consistenta dorita.
Atat de simplu si atat de delicios!
Sa aveti pofta!