Tarta Cu Ciocolata Si Nectarine…
articol scris de papalaile blog
Hoinarind pe net in lung si-n lat am gasit tarta asta si am zis s-o incerc. Am mai incercat eu o tarta cu ciocolata si mandarine, dar am zis sa vad si alte variatiuni. Alt aluat, alta crema…
Pentru aluat am folosit 450 gr faina, jumatate de plic de praf de copt, adica 5 gr, 150 gr unt moale, 100 gr smantana, 50 gr zahar, 2 oua.
Am amestecat mai intai oualele cu zaharul, smantana si untul.
Mai apoi am adaugat treptat faina amestecata cu praful de copt. Mai intai am amestecat cu telul apoi mi-am folosit direct mainile.
La final am format o bila pe care am invelit-o intr-o folie alimentara si am pus-o in frigider pentru vreo 45 de minute.
Intre timp am taiat cubulete vreo 4 nectarine maricele si am pregatit crema de ciocolata.
Am topit pe baie de aburi 300 gr de ciocolata cu cafea. Am amestecat in ciocolata destul de des, astfel incat ciocolata sa se topeasca mai repede si sa nu se incalzeasca prea mult. Cand s-a topit toata ciocolata am luat castronul de pe baia de aburi si am adaugat 100 gr de smantana si 50 gr de unt moale.
Apoi am incorporat si 2 oua si gata crema.
Am impartit aluatul in 3/4 si 1/4. Partea mai mare am intins-o cu ajutorul sucitorului pe masa usor infainata . Mi-a placut tare mult aluatul, se lucreaza usor cu el.
Tot cu ajutorul sucitorului am mutat aluatul intins in forma de tarta, iar cu ajutorul unei furculite am intepat aluatul din loc in loc.
Am imprastiat apoi peste aluat cubuletele de nectarine…
…si apoi si crema de ciocolata.
Aluatul care mi-a mai ramas l-am intins in foaie cu sucitorul si apoi l-am taiat in fasii pe care le-am asezat deasupra cremei de ciocolata intr-un fel de grilaj.
La cuptor tarta a stat 30 de minute la 180 de grade (cuptorul preincalzit) si inca 5 minute la 200 de grade.
A fost buna, satioasa, gustoasa… si apreciata de cei pentru care am facut-o si cu care am impartit-o.
Filed under: Deserturi..., Retetele altora..., Tarte dulci, Varianta mea... Tagged: aluat, aluat tarta, ciocolata, faina, nectarine, oua, praf de copt, smantana, tarta cu ciocolata, tarta cu ciocolata si nectarine, unt, zahar