contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Ciocolata Si Banane Camelizate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

inspiration food marathon  - by electrolux - episodul 1/I love chocolate party


maratonul culinar electrolux provoaca bloggerii gurmanzi la concurs. trebuie sa gatesti dupa teme date, timp de 3 saptamani. temele sunt 6 la numar, iar cea de azi se numeste : I love chocolate party. sunt curios ce-o sa iasa, si ce lucruri noi mai aflam. 

desi nu-s mare mancator de dulciuri, din cand in cand imi place sa ma rasfat cu ceva bun. vreua sa zic al naibii de bun. si tarta asta cu banane caramelizate si ciocolata se inscrie in categoria rasfatului suprem. blatul e sfarmicios, cu mult unt, bananele sunt moi si caramelizate iar ganache-ul de ciocolata fin si cremos contrasteaza cu migdalele crocante. 

cu cat e mai buna ciocolata cu atat iese mai buna si tarta. daca gasesti, te-as saftui sa pui valhrona cu 60% cacao. tarta asta e buna calda, nu fierbinte. pentru data viitoare mi-am propus sa inmoi bananele in cointreau inainte sa le caramelizez. hmmmm, deja vorbesc de data viitoare....

daca-ti palce ce-a iesit, lasa un comentariu mai jos si da un like la articol, pe pagina  www.facebook.com/wineandknives . hai merci, 



ingrediente
pentru 6-8 persoane. timp de preparare: o ora.
pentru aluat:
- 125g unt, un ou
- 90g zahar pudra
- 250g faina
- 2 linguri de lapte
- un varf de sare
pentru bananele caramelizate:
- 4 banane
- 40g unt
- 2 linguri de zahar
pentru crema de ciocolata:
- 150g ciocolata cu continut ridicat de cacao
- 120g unt
- 4 galbenusuri
- 4 linguri de zahar
- 50g fulgi de migdale
tarta cu ciocolata si banane caramelizate
pentru aluat:
- amesteca faina cu zaharul pudra, si cu sarea in vasul robotului de bucatarie. adauga untul taiat in cubulete mici si oul si mixeaza bine. aluatul arata in ar trebui sa arate sfarmicios. adauga laptele pana ce aluatul devine un tot unitar.
- intinde aluatul intr-o foaie de 4-5 mm si aseaz-o intr-o forma de copt
- coace aluatul timp de 30 de minute la 180 de grade.
pentru bananele caramelizate:
- taie bananele feliutze de 8 mm. incinge untul la foc mediu, intr-o tigaie mare ca sa nu se aglomereze bananele. daca focul e prea iute, unul se va arde.
- caramelizeaza bananele in unt. presara deasupra fiecarei banane putin zahar. intoarce pe fecare parte.
- cand sunt gata lasa-le sa se scurga pe servetele de hartie.
pentru crema de ciocolata:
- topeste ciocolata in bain-marie
- bate galbenusurile cu zaharul pana cand zaharul se topeste
- cand ciocolata topita s-a racit la 40 de grade incorporeaza amestecul de zahar cu ou. amesteca usor cu o spatula de silicon.
- topeste untul la bain marie si incorporeaza-l in amestecul de ciocolata. acum e momentul sa adugi si fulgii de migdale
- pune un strat de banane caramelizate in aluatul de tarta, dupa care toarna crema de cicolata
- deasupra, orneaza cu banane caramelizate
- da la cuptor 10 minute la 180 de grade.
- se mananca calda(nu fierbinte) insa e buna si a doua zi.