contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Ceapa Si Ton

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cu blat subtire, un gust putin dulceag de la ceapa, aceasta tarta este perfecta pentru o cina…

INGREDIENTE:

Pentru blat:
200 g faina
10 g drojdie proaspata
2 linguri lapte
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
50 g unt topit

Pentru umplutura:
1 ceapa alba mare
1 ceapa rosie mare
1 fir de praz mic (doar partea alba)
1 conserva cu bucati de ton in suc propriu
200 g mozzarella

PREPARARE:

Preparam blatul punand pentru inceput drojdia cu zaharul si laptele cald intr-o ceasca. Cand acestea au dospit, le turnam peste faina amestecata cu sare. Framantam putin, adaugam untul topit si framantam aluatul pana devine neted. Il punem intr-un vas si il lasam la loc caldut sa creasca, pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe o planseta presarata cu faina. Incercam sa obtinem un dreptunghi subtirel cu grosime de 2 mm si dimensiuni cat pentru tava de 22*32 cm.
Peste blat presaram 100 g mozzarella rasa, apoi punem altenativ felii de ceapa rosie, alba si de praz.

Peste ceapa punem bucati de ton. Saram, piperam, dupa gust apoi dam tava in cuptorul preancalzit la 200°C pana se inmoaie ceapa si se rumeneste tonul.

Scoatem tava din cuptor, presaram restul de mozzarella rasa si mai dam la cuptor pentru 3 minute.

Simplu si bun!

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook