Tarta Cu Ceapa Si Cartofi
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru tarta cu ceapa si cartofi eu am folosit:
- 5 cartofi potriviti ca marime;
- 2 cepe de dimensiune medie spre mare;
- 1 jumatate cana de lapte;
- 2 oua;
- o jumatate de cana de faina;
- sare, unt, cimbru;
- cas afumat.
1. Curata cartofii de coaja si pune-i la fiert in apa cu putina sare. Nu-i lasa foarte mult pentru a nu se sfarama. Scoate-i din apa si lasa-i sa se raceasca.
2.Intre timp, taie ceapa in jumatati si apoi fasii de 1 cm grosime, nu trebuie foarte subtiri. Pune ceapa intr-o tigaie cu putin unt si las-o pana incepe sa sticleasca. Ceapa nu trebuie sa se caleasca, deci nu trebuie s-o lasi pana devine maronie, ci doar pana se inmoaie si este transparenta.
3. Cand ceapa s-a inmuiat adauga laptele si mai lasa putin sa fiarba.
4. Ia tigaia de pe foc si apoi bate 2 oua. Adauga-le in tigaie si amesteca ca sa se omogenizeze intreaga compozitie.
5. Adauga treptat faina si amesteca sa nu se formeze cocoloase.
Preincalzeste cuptorul.
6. Taie cartofii rondele si formeaza un strat din ei intr-un vas termorezistent. Pune sare dupa gust, cimbru si o lingurita ulei de masline.
7. Adauga compozitia cu ceapa peste cartofi si introdu vasul la cuptor la foc potrivit pentru 15-20 minute. Poti verifica din cand in cand sa vezi daca stratul de deasupra s-a inchegat.
8. Cand tarta cu ceapa si cartofi este facuta adauga deasupra felii de cas si mai introdu la cuptor timp de 5 minute pana se topeste.
In final, vei avea o tarta cu ceapa si cartofi delicioasa cu care iti vei incanta chiar si musafirii. Chiar daca sunt multi pasi, tarta este foarte usor de facut, nu ai cum sa dai gres. Pofta buna!