contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Ceapa Rosie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Imi place tare mult ceapa rosie fie ea cruda langa o bucata de sunculita si un codru de paine calda , fie umpluta cu salata de viente sau cu diverse branzeturi dar si la cuptor sub forma de tarta.Asa gustul ei dulce se intensifica si mai mult.Daca va place puteti inainte de a o folosi la trata sa o tineti in putina saramura din  cateva linguri de apa, un strop de otet din vin si un varf de lingurita de sare grunjoasa.Astaa ca sa se mai inmoaie.iata ce am folosit eu la trata cu ceapa rosie:

Pentru aluat:
aproximativ 600 g faina
2 linguri vin alb
40 g unt
1 lingura ulei de masline cu aroma de salvie
1 lingura ulei de masline cu aroma de trufe albe
cimbru Kotanyi
Rasnita piper cu lamaie
rozamrin Kotanyi
pt.umplutura : 1 ceapa rosie
100 g cascaval razuit
2 linguri suc de rosii/bulion
Se framanta un aluat la rece din ingredinetele mentionate.Se intinde o foaie pe o tava dreptunghiulara si pe margine se fac mici rotocoale din bentite de aluat pe care le invartim ca o cochilie de melc.Se lipesc usor presand cu degetele.Se unge cu bulionul, se presara cu verdeturi deasupra si se coace 10 minute asa, apoi se adauga casavalul razuit si ceapa rosie pestisori.Se lasaa sa se rumeneasaca bine.

Este delicioasa! ceapa rosie este usor dulce si culoarea ei e minunata!