contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Cartofi, Ceapa Si Branzeturi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Tarta aceasta cu gust un pic dulceag nu o facusem de mult timp. Este atat de usor de preparat incat veti putea sa o faceti chiar daca sunteti obosita dupa o zi de lucru.

INGREDIENTE:
Pentru 6 persoane:

Aluat:
160 g faina
10 g drojdie proaspata
3 lingurite de lapte
1 ou
60 g unt
1 lingurita sare

Umplutura:
1 lingura ulei masline
1 cartof mare fiert in coaja
3 oua
100 g ricotta
100 g cascaval
100 g telemea sarata
1 ceapa rosie
1 felie mare de sunca
1 felie de slanina
o crenguta mica de rozmarin
sare
piper

PREPARARE:

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Il lasam apoi sa se odihneasca cam 15 minute, cat timp pregatim umplutura.
Calim ceapa, sunca si slanina intr-o lingura de ulei. Calim doar pana ceapa devine sticloasa, sa nu prinda culoare aurie.

Batem ouale si le le amestecam cu rozamrinul tocat marunt, ceapa, sunca si slanina calite.

Amestecam branzeturile, apoi le turnam peste oua. Asezonam cu sare si piper si amestecam pentru a se omogeniza compozitia.

Intindem aluatul cu mana in forma. Il intepam cu furculita din loc in loc. Punem cubulete de cartof fiert peste aluat, apoi turnam amestecul de oua.

Dam tava la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 de minute. Asta e tot!
Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro