Tarta Cu Caramel Si Ciocolata

articol scris de miha blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Avem nevoie de:
* Pentru blat:
* 150 g biscuiti cu cereale
* 50 g unt
Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit.

Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.
* Pentru caramel:
* 400 ml frisca lichida
* 30 g unt
* 200 g zahar
* 120 g nuca macinata
Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul.

Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.
* Pentru glazura:
* 200 ml frisca
* 200 g ciocolata amaruie
* 1 lingura lichior de ciocolata
Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.
Turnam caramelul peste blatul de biscuiti,

nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore.

Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.
