Tarta Cu Capsuni
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Reteta am gasit-o aici.
Mai intai faceti aluatul amestecand cu mixerul 125 gr faina, 125 gr margarina, 125 gr zahar, cam jumatate plic de praf de copt, 3 oua, un plic zahar vanilat. Turnati aluatul intr-o forma rotunda unsa in prelabil cu putin unt si tapetata cu faina. Dati la cuptor pana cand aluatul este copt si in mijloc - faceti testul cu scobitoarea.
Intre timp spalati cam jumatate de kilogram de capsuni si maruntitile in bucati mari, punand peste ele 1 lingura de zahar si lasandu-le sa lase zeama.
Dupa ce ati scos aluatul din cuptor, lasati sa se raceasca cam 10 minute si turnati peste el capsunile, zeama lor insiropand bine blatul.
Apoi faceti o budinca de vanilie dupa indicatiile de pe ambalaj si turnati-o peste capsuni. Lasati tarta sa se raceasca, apoi o puneti la frigider pentru cateva ore. O puteti decora fie cu frisca, fie cu bucatele de ciocolata.
Reteta recomanda de amainbucatarie.blogspot.com