Tarta Cu Capsune Si Inimioare
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am gasit capsuuuneee!!!
Proaspat culese din gradina- asa a zis vanzatoarea din piata.
Din supermarket ultima data am luat in luna mai, cred, dar acum am gasit in piata, de la producator, cica, mi-a si fluturat vanzatoarea un certificat pe sub nas. Nu tot Banatul a fost inundat, doar o mica parte, iar astea sunt capsuni din nordul judetului Timis. Or fi avand sere oamenii, nu stiu, dar sunt foarte inchise capsunile la culoare, bordo de-a dreptul.
Si cum demult am zis ca voi face o tarta cu inimioare, ei, iata ca in sfarsit, a sosit momentul!! ;-)
Aluatul e la fel ca la Tarta cu mac.
Ingrediente:
Pentru aluat:
375 g faina,
100g zahar,
200g margarina/unt,
1 ou,
1 lingurita praf de copt.
Crema:
250g crema de branza,
250g mascarpone,
1 ou,
100g zahar praf.
Umplutura:
500g capsune.
Mod de preparare:
Aluatul:
Se amesteca faina, untul/margarina, zaharul, oul, praful de copt pana cand se obtine un aluat consistent.
Se pune la rece pentru 30 de minute.
Se intinde 1/3 din aluat pe fundul unei forme cu diametrul de cca 26 cm. Alta 1/3 din aluat se intinde cu sucitorul si se decupeaza cu o forma de fursecuri inimioare.
Patrusprezece inimioare mi-au fost necesare pentru tarta, cele care mi-au ramas le-am copt separat si le-am mancat ca pe fursecuri, doar aluatul este la fel.
Aluatul l-am dat la cuptor pentru ca prima data cand am facut tarta, nu a fost prea copt aluatul, si-atunci il las inainte la cuptor cam 15 minute pana vad ca prinde putina culoare.
Crema:
Crema de branza se amesteca cu galbenusul si zaharul praf
Albusul se bate spuma si se amesteca cu crema de branza si mascarponele.
Capsunele le-am spalat, curatat si taiat in jumatati. Le-am lasat la scurs pe prosoape absorbante.
Turnam crema peste aluatul racit, iar deasupra punem capsunele.
Peste capsune, asezam inimioarele din aluat
Puneti tarta intr-o alta tava, pentru ca va curge si lasati vreo 20-25 de minute pana se auresc frumos inimioarele.
Lasati tarta sa se raceasca, apoi pudrati cu zahar vanilat.
Si o felie delicioasa!!