Tarta Cu Caise(rasturnata)
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
-8 caise
-50 ml apa+2 lg
-50 ml ulei
-130 g faina
-2 oua
-100 g zahar+2 lg
-1 lingurita praf copt
-vanilie
MOD DE PREPARARE:galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga apa(inclusiv cele 2 lg)vanilia si uleiul si se omogenizeaza!In compozitie se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt
si la sfarsit albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt,pe fundul ei se presara 2 lg zahar,
apoi se aseaza feliile de caise
si se toarana compozitia!
Se da la cuptorul preincalzit aprox 30 min sau pana se rumeneste deasupra!
Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un platou!