Tarta Cu Brinza, Prune Si Bezea
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tot m-am gindit sa fac ceva dulce, ca vin copiii acasa,acum e vremea prunelor asa ca am hotarit ca o tarta cu brinza , prune si bezea ar fi minunata !
1/2 kg de brinza de vaci, trecuta prin sita , 3 linguri de zahar pudra, 5 galbenusuri, 3 linguri zahar tos ,100 g unt topit (rece) 10 linguri de gris , coaja si zeama de la o lamiie si 1 budinca de vanilie - acesta este blatul pentru tarta.
Peste el se pun prunele curatate de simburi si rupte in 2 si se da la cuptor pentru 40 de minute.
Separat, se face bezeaua (albusurile batute cu 5 linguri de zahar) si se pune peste tarta, se mai tine in cuptor pret de 15 minute, dupa care se scoate si se pudreaza cu scortisoara.
A iesit delicioasa, poate trebuia sa pun mai multe prune dar, repet, e foarte buna si aromata.