Tarta Cu Branza
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Umplutura:
750 g branza de vaci
200g zahar
3 oua
70 ml ulei
500 ml lapte
1 1/2 plic budinca de vanilie sau frisca
coaja rasa de la o lamaie
Pentru capac:
30 g zahar
30 g unt
50 g faina
1 lingura cacao
Se framanta un aluat din ingredientele pentru blat, se inveleste cu o folie si se lasa la rece 1 ora. Preincalzim cuptorul la 70 grade. Intindem o foaie de aluat si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( diam 26 cm). Coacem cca 7 minute . Intre timp amestecam toate ingrendientele pentru crema, timp de cateva minute . Va rezulta o compozitie fluida care o turnam peste blatul copt.
Bagam tarta la cuptor pentru 60 de minute. Cand mai sunt cateva minute , amestecam ingrendientele pentru fulgi , scoatem tarta si le presaram deasupra, astfel incat tarta sa fie acoperita de tot. Bagam tarta la cuptor pentru inca 45 de minute. Lasam in forma pana se raceste bine (este putin moale atunci cand o scoatem dar dupa ce se raceste se intareste). Pudram cu zahar inainte de-a o servi. Este aromata si foarte gustoasa, sper sa incercati reteta. Mai am si alte retete de tarta pe care o sa le incerc/postez deoarece precum am spus imi plac tartele :)
Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com