Tarta Cu Branza Si Verdeturi
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Tarta cu branza si verdeturi o folosim pe post de aperitiv, dar poate inlocui cu succes cina sau micul dejun.
INGREDIENTE:
(pentru o forma de 20cm)
Pentru aluat:
250 g faina
1 lingura smantana
15 gr drojdie
50 ml lapte cald + 2 linguri
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 ou
1 lingura ulei
Pentru umplutura:
300 g branza telemea
50 g cascaval ras (mozzarella)
1/2 legatura marar verde
cateva fire cimbrisor
1 ceapa verde – doar partea verde
1 lingura smantana
1 ou
Pentru uns:
1 ou
2 linguri smantana
PREPARARE:
Pregatim mai intai aluatul. Drojdia o punem la dospit cu zaharul, o lingura de faina si 2 linguri lapte cald. Cand aceasta a crescut o punem peste faina cernuta, amestecata cu sare.
Adaugam pe rand oul batut, smantana, uleiul, si laptele cald, framantand aluatul bine dupa fiecare ingrediente in parte.
Trebuie sa obtinem un aluat cu consistenta potrivita, care se dezlipeste de pe peretii vasului. Incercam sa potrivim, adaugamd lapte cu lingura sau faina, astfel incat sa obtinem aluatul de care avem nevoie. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca intr-un loc caldut.
In acest timp pregatim umplutura. Dam branzeturile prin razatoare, apoi le amestecam cu verdeturile tocate, smantana si ou batut.
Cand aluatul si-a dublat volumul, taiem din aluatul in doua jumatati. Dintr-o bucata de aluat intindem o foaie (groasa de 2 mm) pe care o punem in tava tapetata, avand grija sa acoperim si peretii. Restul de aluat in folosim pentru impletitura de pe margine si grilajul pe care il punem peste branza.
Punem umplutura in tava, apoi marginea si grilajul.
Ungem placinta cu oul batut cu smantana si o coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 minute, sau pana se rumeneste frumos. Cand este gata o scoatem din tava si o lasam pe un grilaj sa se raceasca.
Servim placinta cu branza si verdeturi cand se raceste.
Pofta buna!