Tarta Cu Branza Si Seminte De Pin
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Facusem cam multa branzica si ca sa nu se strice m-am gandit sa o folosesc intr-un mod util. Am facut aceasta tarta, spre incantarea socrului meu care adora placintele in orice fel daca au branza.
Aluat
- 220 g faina
- 30 ml ulei de palmier
- 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
- 1 lgt zeama lamaie
- 45 g zahar tos
- 10 g zahar brun pudra
Umplutura
- 1180 g branza dulce de vaci
- 1 galbenus de la un ou mare
- 2 oua mici
- 110 g zahar
- 50 ml sirop de tei
- 1 lgt esenta de vanilie homemade
- 200 g smantana
- 6 lg cu varf amidon de porumb
- 1 lg cu varf lapte praf
- 3 lg seminte de pin
.................
- 2 lg gris de grau sau faina pentru pudrat baza
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Pentru a obtine baza, amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen care il lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura (ati putea sa-l acoperiti si sa-l introduceti in frigider pentru 30 min, insa eu nu am facut-o).
3. Pentru a obtine o umplutura cremoasa, pasam branza impreuna cu galbenusul, ouale, smantana, laptele praf, zaharul, siropul, esenta de vanilie si amidonul de porumb. Dupa ce am omogenizat punem semintele de pin si amestecam cu o lingura.
4. Intindem aluatul intr-un strat subtire, apoi il transferam intr-o tava detasabila (24 cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu faina.
5. Intepam din loc in loc aluatul, punem grisul peste, iar apoi punem umplutura si finisam suprafata.
5. Intepam din loc in loc aluatul, punem grisul peste, iar apoi punem umplutura si finisam suprafata.
6. Introducem in cuptor pentru 1 ora.
Pofta buna!
Nota!
1. Puneti smantana la scurs inainte de a o folosi. Asigurati-va ca branzica este si ea scursa bine.